Wie kent het nog niet? Uw data lekker in de cloud, zodat je overal bij de gegevens kan. En dan ook nog de mogelijkheid om die data te delen. Helemaal goed. Of is dat lijntje niet zo zeker? Er zijn voldoende oplossing in de markt aanwezig waar eenieder al gebruik van maakt. Dropbox, en Evernote zijn mooie voorbeelden.

Weet u echter dat uw data bij Dropbox bij het afleveren in de cloud, meteen eigendom is van Dropbox? Zie het maar weer terug te krijgen. Lock-in noemen we dat. Verder is Dropbox al een keer gehackt. Niet echt vertrouwenwekkend, wel?

Bezint eer ge begint dus. Toch zou het handig zijn om zo een dergelijke functionaliteit aan de interne ICT Consument aan te bieden. Anders nemen ze zelf het initiatief, eenvoudigweg een app-je downloaden. Dus een oplossing bieden die veilig is voor uw bedrijfsdata. Ook wel de Corporate Dropbox  genoemd. Die mogelijkheid is er tegenwoordig. De grote vendoren bieden oplossingen die gewoon bij u intern actief zijn. In uw eigen veilige datacenter dus.

Natuurlijk valt en staat de beveiliging van uw data bij het gebruik daarvan. De interne ICT Consument is degene die bij follow-me-data controle heeft over het beschikbaar stellen van de data. Dat is echter business as usual. Of men nu een afdruk van een document laat slingeren of lichtzinnig met belangrijke data omspringt. Bewustwording is in dit geval belangrijk.

Follow me data past naadloos in het Ictivity User Based Computing concept en brengt u graag op de hoogte over de beschikbare oplossingen. Ook helpen wij bij de bewustwording en laten uw interne ICT Consument digiveilig door het leven gaan door ze adequaat te trainen.

Kennis en ervaring

De consultants en adviseurs van Ictivity hebben ruime ervaring met follow me data vraagstukken. Zij zijn dan ook de aangewezen personen om hierover te sparren. Wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op:
telefoon: 088 – 428 48 48
mail: [email protected]

Auteur:Stephan Haan ([email protected])