Thema's

Phishing Simulatie

Het creëren van security awareness en digiveiligheid is een belangrijk onderdeel van je securitybeleid. Een van de middelen die hier uitstekend een rol in kan spelen is een Phishing Simulatie campagne.

Meer informatie Contact

Creëer security bewustzijn onder je medewerkers

Een van de grootste security risico’s binnen elke organisatie zijn medewerkers. Technologie kan veel betekenen op het gebied veiligheid, maar er kan nooit 100% garantie gegeven worden dat er geen security risico’s plaatsvinden door alleen de inzet van security technologie. Het creëren van security awareness en digiveiligheid is dus een belangrijk onderdeel van je securitybeleid. 

Een van de middelen die hier uitstekend een rol in kan spelen is Phishing Simulatie. Phishing is een van de meest toegepaste middelen die door criminelen worden gebruikt om informatie en/of geld te verkrijgen. Een veelgebruikte manier waarop dit gebeurd is via e-mail. Ontvangers krijgen een e-mail die er weliswaar vertrouwd uitziet, maar waarin een kwaadaardige link is opgenomen. Zodra de ontvanger daarop klikt heeft de aanvaller toegang tot het systeem van de gebruiker.

Met een Phishing Simulatie campagne creëren we bewustwording binnen je organisatie. We meten periodiek de security awareness van je medewerkers en krijgt daarmee direct inzicht waar binnen de organisatie onvoldoende alertheid is als het gaat om IT security. Gebruikers ontvangen als test één of meerdere e-mails waarin kwaadaardige links zijn opgenomen. Daarna krijgen ze uitleg dat het om testmails ging en waaraan ze onbetrouwbare e-mails kunnen herkennen. Zo maken we ontvangers bewust van de belangrijkste kenmerken van phishing, zodat ze minder snel de fout ingaan. Ook voor security bewustzijn geldt dat het een continu proces betreft. Gebruikers moeten er regelmatig aan herinnerd worden wat de gevaren zijn van e-mail en op welke signalen zij moeten letten. Daarom bieden wij deze dienst als een continu proces aan zodat iedereen scherp blijft.

De rapportage kan gebruikt worden voor een security awareness training of het geven van inzicht aan het management.

Bekijk alle Managed Security diensten
Reno van der Looij - IT & ICT advies
Vraag een gratis Security adviesgesprek aan!

Reno van der Looij

Stuur een e-mail 088-4284848