De digitale werkbeleving in de overheid

Hoe goed hebben overheden hun IT vandaag voor elkaar? Voelen ambtenaren zich voldoende gefaciliteerd, hoe ervaren ze de ter beschikking gestelde middelen?

Download Onderzoeksrapport

Gemeente Best optimaliseert vergaderingen met Ictivity-applicatie

Nederlandse burgemeesters en wethouders hebben binnen hun gemeente ieder een eigen portefeuille waar ze verantwoordelijkheid voor dragen, ofwel portefeuillehouder (PoHo) van zijn. In bijbehorende portefeuillehoudervergaderingen bespreken ze onderwerpen binnen deze portefeuille. Zo ook bij Gemeente Best. Het voorbereiden van de PoHo-vergaderingen was voor de managementassistenten van Gemeente Best echter iedere keer een tijdrovende bezigheid. Om daar een einde aan te maken, ontwikkelden ze met Ictivity een applicatie om dit voorbereidingsproces te optimaliseren. Claire van Schayk, bestuurs- en directieondersteuning, en Maurice Willemssen, informatiemanager bij Gemeente Best, nemen ons mee in hoe de applicatie tot stand kwam.

Lees case

MijnGemeenteDichtbij haalt expertise in huis voor outsourcingstraject

Sinds 2016 werken de gemeente Boxtel en Sint Michielsgestel op bestuurlijk niveau samen in de gemeenschappelijke organisatie MijnGemeenteDichtbij (MGD). Op het gebied van IT heeft de organisatie de hele omgeving nog in eigen beheer. Maar net als vele anderen in gemeenteland, heeft MijnGemeenteDichtbij het doel om in de nabije toekomst een switch te maken naar een regieorganisatie. Om die switch straks goed te maken, besloot de samenwerkingsorganisatie om alvast de nodige voorbereidingen te treffen samen met Ictivity. Leendert den Braasem, teammanager informatievoorziening en automatisering bij MijnGemeenteDichtbij, neemt ons mee in deze samenwerking.

Bekijk case

Gemeente Beek schakelt Ictivity in voor succesvolle implementatie en adoptie nieuwe online werkplek

IT-serviceverlener Ictivity ondersteunt Gemeente Beek bij de overstap naar Microsoft Surface met Microsoft 365. Met het uitreiken van persoonlijke devices zet de gemeente de eerste stap richting hybride werken. De nieuwe Microsoft 365 werkplek moet de 190 medewerkers optimaal ondersteunen in het uitvoeren van werkzaamheden, waar en wanneer ze maar willen. Ictivity Training wordt ingezet om medewerkers te leren hoe ze alle voordelen van de nieuwe werkplek benutten. In de training is ook aandacht voor security awareness, zodat alle medewerkers weten hoe ze hun persoonlijke device veilig gebruiken.

Lees meer

Laatste blogs & nieuws

Onze opdrachtgevers Overheid en Gemeenten

User Based Computing

Haal meer rendement uit je interne ICT consument!

Download de whitepaper
Guy Niessen, account manager Ictivity
Afspraak of meer informatie?

Guy Niessen, account manager

Stuur een e-mail