De menubalk in Omnia heeft een nieuw uiterlijk gekregen met een aantal handige iconen die we in deze update graag aan je toelichten.

Vernieuwde navigatiebalk Omnia Workspace

Eenvoudig het juiste document vinden met de zoekfunctie
Informatie of documenten vinden is met de vernieuwde zoekfunctie nog makkelijker geworden. Voorheen toonde de zoekfunctie alleen resultaten waarbij het onderwerp in de titel van het document stond. In de verbeterde zoekfunctie is nu ook mogelijk om de inhoud van documenten te doorzoeken. Handmatig door meerdere applicaties zoeken behoort tot het verleden.

Hoe dit werkt? Typ het onderwerp waarop je wil zoeken in de zoekbalk. Door op ‘meer resultaten’ te klikken krijg je een volledige lijst te zien met alle documenten die het onderwerp bevatten waar je naar zocht. De resultaten kun je filteren op de datum wanneer het document voor het laatst bewerkt is en het documenttype. Direct de juiste info voorhanden, waarmee je veel tijd bespaart!

Met de zoekfunctie kun je ook snel webapps op een volledige pagina openen, zonder dat de betreffende app als eigen tabblad is toegevoegd in je workspace. Denk bijvoorbeeld aan je dashboards met statistieken, agenda’s, videoplaylists en nog veel meer. Dit is vooral handig om content op een hele pagina te bekijken, maar niet zo vaak wordt gebruikt dat het toegankelijk moeten zijn vanuit je workspace. Dit voorkomt dat je te veel apps als tabbladen hebt, maar geeft je toch snel toegang tot je informatie wanneer je dat nodig hebt.

Zoeken naar bestanden in Omnia Workspace

App Store: zelf nieuwe apps toevoegen
Via de App Store kun je zelf apps toevoegen aan je digitale werkplek. De App Store bied je een overzicht van alle beschikbare apps binnen je organisatie. Apps zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je ze gemakkelijk kunt vinden.

Bij het toevoegen van een nieuwe app pas je eenvoudig de naam, kleur, formaat van de tegel en icoon dat op de tegel verschijnt aan. Ook stel je hier in of je de app in een nieuw venster wil openen. Sommige apps bieden nog meer instellingen, zoals de RSS-feed waarin je nieuws kunt toevoegen vanuit een publieke RSS of berichten uit je intranet met bijvoorbeeld een SharePoint RSS feed.

App Store in Omnia Workspace

Snelkoppeling nieuw item aanmaken
Het plus-teken in de Omnia navigatiebalk biedt je de mogelijkheid om snel een nieuw item aan te maken, zoals een nieuw e-mail bericht, agenda item of direct een nieuw bestand aanmaken. Zo maak je supersnel een nieuw Word-document, Excel werkblad, Powerpoint presentatie of notitie in OneNote zonder eerst een van deze applicaties te openen.

De activiteitenfeed
Binnen de activiteitenfeed, te openen met het icoon van het belletje in de navigatiebalk, ontvang je automatisch meldingen van taken en processen die jij belangrijk vind. Meldingen van een specifieke categorie worden gestapeld, zodat je geen lange lijst hoeft door te scrollen. Zo worden meldingen over e-mails, verjaardagen en nieuw beschikbare apps gebundeld in een stapel. Wanneer je een melding ontvangt in je activiteitenfeed zie je een rode stip in de hoek die aangeeft dat je nieuwe, ongelezen, berichten hebt. We bieden je ook de mogelijkheid om bepaalde categorieën te dempen, zodat je kunt bepalen welke meldingen je wilt ontvangen en zelf controle houdt over de informatiestromen die jij belangrijk vind.

 

De Hub
Het icoon met de drie stippen geeft je toegang tot de Hub, het nieuwscentrum binnen het Omnia Portaal. Hoe je met de Hub je digitale werkplek omtovert tot een sociaal intranet lees je in deze update.

Adresboek
Vanuit het adresboek kun je eenvoudig collega’s zoeken op hun contactgegevens. Met een enkele klik kun je (video)bellen, hun live-status (online, afwezig, enz.) bekijken of een e-mail of chatbericht sturen, rechtstreeks vanuit je workspace. Je kunt op een profiel klikken om meer informatie te bekijken of zelfs opzoeken in Google Maps. De afdelingsfilter maakt het mogelijk om nog makkelijker te zoeken en een selectie te maken op afdelingsniveau.

Adresboek in Omnia Workspace

Nieuwe features
Onder het cadeau-icoon vind je een overzicht van alle nieuwe features die aan de workspace zijn toegevoegd.

Nieuwe features in Omnia Workspace

Nieuwe features activeren in jouw digitale werkplek? Neem contact met ons op!