Tegenwoordig hebben we de mogelijkheid om overal digitaal te kunnen werken. Dat is makkelijk, maar het brengt ook risico’s met zich mee. De digitale werkplek is namelijk een kansrijke plek voor cybercriminelen. Zij zullen er alles aan proberen te doen om toegang te krijgen. Het is daarom belangrijk dat de digitale werkplek tevens ook een veilige werkplek is. Naast een complex wachtwoord, MFA (Multi-Factor Authenticatie), versleuteling van de harde schijf, dient een device standaard te zijn voorzien met goede anti-malware en Endpoint Detection en Response. Maar er is tegenwoordig nog meer nodig om de digitale werkplek veilig te houden. Cybercriminelen worden namelijk steeds slimmer en zullen beter hun best doen om binnen te komen. 

Extra beveiliging door de Security Baseline
Ictivity houdt nieuwe ontwikkelingen en innovaties in de markt goed in de gaten, zo ook op het securityvlak. Regelmatig worden nieuwe diensten ontwikkeld of vindt doorontwikkeling op bestaande diensten plaats. Security heeft daarin in de afgelopen periode een steeds prominentere plek gekregen. Iedere dienst wordt planmatig doorlopen middels vaste kaders om te zorgen dat deze veilig zijn. Een voorbeeld hiervan is de bestaande Managed Device Service (MDS) dienst die het beheer en up-to-date houden van de werkplekken verzorgt. 

Recentelijk is de Security Baseline toegevoegd aan de MDS dienst. Deze set aan instellingen voor een organisatie zorgen ervoor dat de digitale werkplek van medewerkers nog veiliger wordt. Zo worden er door deze instellingen bijvoorbeeld bepaalde verouderde en kwetsbare protocollen dichtgezet, zonder dat de gebruiker hier hinder van ervaart. De baseline beslaat alle facetten van security, van authenticatie en autorisatie tot netwerken en hardening van systemen. De Security Baseline is daarnaast ook aan te passen aan specifieke wensen.

De Security Baseline is afgelopen maanden bij verschillende relaties van Ictivity getest. Uit de eerste resultaten en de terugkoppeling van onze relaties, kunnen we concluderen dat deze boven verwachting goed zijn. Om die reden zijn we deze baseline ook al aan het implementeren naar alle MDS werkplekken!