IT Security - Informatiebeveiliging voor ICT

Data behoort misschien wel tot het meest waardevolle bezit van jouw organisatie. Dat bezit wil je goed beschermen middels afdoende beveiliging. Want als klantgegevens, offertes, tekeningen, transacties, personeelsdossiers of andere gegevens op straat belanden, kan dat operationele problemen, reputatieschade en zelfs boetes tot gevolg hebben. Ictivity zorgt voor het minimaliseren van deze risco’s en het beveiligen van jouw IT-omgeving. Wij hebben hiervoor een aanpak ontwikkeld die naar alle aspecten van IT security kijkt.

Bewuste gebruikers
De mens is het meest kwetsbare onderdeel als het gaat om informatiebeveiliging. Wij hebben een methodiek ontwikkeld die leid tot het juiste veiligheidsbewustzijn bij medewerkers. Zo voorkom je hacks, social engineering, datalekken en andere veiligheidsincidenten.

Een effectieve security-organisatie
Een veilige omgeving begint met de juiste afspraken en goed doordachte processen. Ontdek hoe je voor netwerk- en databeveiliging op ISO-niveau zorgt door security-maatregelen effectief in jouw organisatie te beleggen. Uiteraard voldoet onze eigen beveiliging ook aan de ISO27001 en NEN7510 norm.

Een waterdicht ICT landschap
Een hacker heeft al genoeg aan één zwakke plek. Dat stelt jou voor de permanente uitdaging om alle mogelijke datalekken te vinden en te dichten. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Ictivity test hoe veilig jouw IT-omgeving is en legt alle zwakke plekken bloot. Vervolgens helpen onze security-experts je bij het aanpakken van eventuele problemen.

Aangescherpte privacy en security wetgeving
De nieuwe Europese wetgeving op het gebied van privacy, de GDPR, gaat vanaf mei 2018 hogere eisen aan organisaties stellen als het gaat om de bescherming van persoonsgegevens. De Nederlandse variant van deze wet is de AVG (de Algemene Verordening Gegevensbescherming). De nieuwe wet is in het leven geroepen om de persoonlijke gegevens van individuen beter te beschermen. Voor bijna alle instanties en bedrijven heeft dit effect op de manier van werken met persoonsgegevens. We helpen je met het opstellen van een plan van aanpak en de juiste maatregelen te treffen op zowel technisch als organisatorisch vlak.

Scan gratis je website op kwetsbaarheden

Een IT Security Quickscan helpt je op weg

Is je data veilig? Ken je de zwakke plekken in jouw systemen? En weet je welke stappen je moet zetten om acute gaten te dichten en data ook op de lange termijn optimaal te beschermen? Onze IT Security Quickscan helpt je op weg. Aan de hand van onze quickscan krijg je direct een helder beeld van jouw IT-security. De scan en de bijbehorende workshop geven je bovendien tal van concrete handvatten om de veiligheid van jouw IT-landschap te verbeteren.

 1. 1

  IT Security beleid

  In hoeverre aandacht is besteed aan de beleidsmatige kant van IT Security? Is er beleid gedefinieerd, is het beleid gebaseerd op een risicoanalyse en compliancy? Hoe is het beleid vastgelegd?

 2. 2

  Organisatie/medewerkers

  In hoeverre zijn medewerkers zich bewust van IT security, hebben ze voldoende kennis (training) en hoe is (beheer van) IT security belegd in de organisatie?

 3. 3

  Netwerk infrastructuur

  Zijn adequate technische beveiligingsmaatregelen genomen op netwerkgebied en in hoeverre zijn deze maatregelen gebaseerd op het IT beleid?

 4. 4

  Server/werkplekomgeving

  Zijn adequate technische beveiligingsmaatregelen genomen op het gebied van de serveromgeving en de werkplekken en in hoeverre zijn deze maatregelen gebaseerd op het IT beleid?

 5. 5

  Security Workshop

  Aan het einde van de quickscan vindt een workshop plaats waarbij de ingevulde vragenlijsten de belangrijkste input is. De resultaten van de workshop en de vragenlijsten vormen de basis voor een pragmatisch advies.

'Kroonjuwelen' Zeelandia goed beveiligd

"Transparantie in toegangsrechten gaf ons de gemoedsrust die we wensten"
Bert de Vos, Hoofd ICT Zeelandia

Bekijk case
Reno van der Looij - IT & ICT advies zorg
Vraag een gratis Security adviesgesprek aan!

Reno van der Looij

Stuur een e-mail 088-4284848