Thema's

Managed Device Service

Door samen met Ictivity te zorgen voor een acceptabel beleid, risico’s te verlagen en dat in combinatie met de juiste Managed Device Service tooling te implementeren, ben je verzekerd van een succesvolle integratie van mobiele devices binnen je organisatie.

Meer informatie

Een oplossing met Managed Device Service

De laatste jaren heeft het gebruik van mobiele devices een enorme vlucht genomen. Daarbij komt het vraagstuk om het gebruik van mobiele aparaten door gebruikers te ondersteunen automatisch op tafel. Hoe om te gaan met beveiliging? Wat als zo’n apparaat wordt verloren of gestolen? En hoe gaan de gebruikers er mee om? Ictivity helpt je niet alleen bij de keuze, de implementatie en het beheer van Managed Device Service oplossingen, maar biedt ook ondersteuning bij het vormgeven van het beleid.

Consumerization of IT

Gebruikers hebben een tablet en smartphone privé al in bezit en gebruiken dit automatisch ook steeds meer zakelijk. Dit noemen we ook wel ‘consumerization of IT’. Dit brengt een veranderde cultuur en de verwachtingen van medewerkers met zich mee. De gebruiker wil steeds meer zeggenschap over welke devices, diensten, apps en toepassingen ze voor het werk kunnen gebruiken.

Beveiliging

De mobiele devices zorgen echter ook voor een uitdaging op het gebied van beheer. Hoe stel je applicaties en data beschikbaar op de devices? En, belangrijker nog, hoe zorg je voor een adequate beveiliging van die data en applicaties? Ictivity herkent deze uitdagingen in het beleid, de bewustwording en compliancy met wet- en regelgeving. Daarbij vinden wij het gedrag, kennis en het niveau van de gebruiker een belangrijk element als het gaat om beveiliging van data en informatie.

Bring Your Own Device

Het is van belang om een goed beleid voor Managed Device Service en Bring Your Own Device op te stellen. Dit is in onze optiek zeker niet alleen een taak voor de IT afdeling, maar juist een samenwerking tussen HRM, directie & management, de eindgebruiker en IT. Door samen met Ictivity te zorgen voor een acceptabel beleid, risico’s te verlagen en dat in combinatie met de juiste MDS tooling te implementeren, ben je verzekerd van een succesvolle integratie van mobiele devices binnen je organisatie.

Dominique Frison - IT & ICT advies
Sparren met een specialist?

Dominique Frison, account manager

Stuur een e-mail 088-4284848