Mobile Device Management

De laatste jaren heeft het gebruik van mobiele devices een enorme vlucht genomen. Daarbij komt het vraagstuk om het gebruik van mobiele aparaten door gebruikers te ondersteunen automatisch op tafel. Hoe om te gaan met beveiliging? Wat als zo’n apparaat wordt verloren of gestolen? En hoe gaan de gebruikers er mee om? Ictivity helpt je niet alleen bij de keuze, de implementatie en het beheer van Mobile Device Management oplossingen van onder andere MobileIron, maar biedt ook ondersteuning bij het vormgeven van het beleid.

Gebruikers hebben een tablet en smartphone privé al in bezit en gebruiken dit automatisch ook steeds meer zakelijk. Dit noemen we ook wel ‘consumerization of IT’. Dit brengt een veranderde cultuur en de verwachtingen van medewerkers met zich mee. De gebruiker wil steeds meer zeggenschap over welke devices, diensten, apps en toepassingen ze voor het werk kunnen gebruiken.

De mobiele devices zorgen echter ook voor een uitdaging op het gebied van beheer. Hoe stel je applicaties en data beschikbaar op de devices? En, belangrijker nog, hoe zorg je voor een adequate beveiliging van die data en applicaties? Ictivity herkent deze uitdagingen in het beleid, de bewustwording en compliancy met wet- en regelgeving. Daarbij vinden wij het gedrag, kennis en het niveau van de gebruiker een belangrijk element als het gaat om beveiliging van data en informatie. Het is daarom van belang om een goed beleid voor Mobile Device Management (MDM) en Bring Your Own Device (BYOD) op te stellen. Dit is in onze optiek zeker niet alleen een taak voor de IT afdeling, maar juist een samenwerking tussen HRM, directie & management, de eindgebruiker en IT.

Door samen met Ictivity te zorgen voor een acceptabel beleid, risico’s te verlagen en dat in combinatie met de juiste MDM tooling te implementeren, bent u verzekerd van een succesvolle integratie van mobiele devices binnen je organisatie.

"Met het MDM concept van Ictivity hebben we grip op van nature lastig te beheren hulpmiddelen"

Bert de Vos, Hoofd ICT Zeelandia

Bekijk case
Dominique Frison - IT & ICT advies
Sparren met een Mobility specialist?

Dominique Frison, account manager

Stuur een e-mail 088-4284848

Onderzoek: IT Security Onderzoek IT Security prioriteiten 2021prioriteiten 2021

Wat staat er dit jaar op de agenda van CISO’s en Security Managers? En wat is de invloed van Covid-19 op informatiebeveiliging? We vroegen het aan 2000 security managers.

Download het rapport voor alle inzichten!

Download rapport