IT-serviceverlener Ictivity heeft voor zorginstelling PSW een uniek partnerportaal voor samenwerkingsverbanden ontwikkeld. Het partnerportaal is één centrale plek waarin belangrijke (cliënt)gegevens, applicaties, informatie en communicatie van alle organisaties in de keten samenkomt. De medewerkers die werkzaam zijn voor de betrokken organisaties hebben toegang tot de juiste informatie, zonder hiervoor in elke organisatie-omgeving te hoeven inloggen. Het is de eerste keer dat een IT-dienstverlener een oplossing als deze heeft ontwikkeld.

Administratieve rompslomp is verleden tijd
Het partnerportaal speelt in op de groeiende behoefte vanuit de maatschappij om als zorgorganisaties krachten te bundelen voor het leveren van optimale zorg. Samenwerkingsverbanden komen hierdoor steeds vaker voor. Iedere organisatie werkt echter met een eigen IT-systeem, met als gevolg dat belangrijke (cliënt)informatie in verschillende systemen versnipperd wordt opgeslagen. Dit resulteert in een spinnenweb van werkomgevingen, waarbij medewerkers om (cliënt)informatie te achterhalen bij elke organisatie moeten inloggen met verschillende loginaccounts, e-mailadressen en Microsoft 365 licenties. Met de komst van het partnerportaal is dit verleden tijd.

Uniek portaal: moderne werkplek voor iedereen
Het partnerportaal van Ictivity biedt zowel interne als externe medewerkers één centrale werkplek. Medewerkers loggen in met hun eigen organisatie-login, ofwel single sign-on. Vervolgens krijgen ze toegang tot alle benodigde informatie om gezamenlijk de beste zorg te kunnen leveren. Denk aan informatie zoals het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD), zorgprotocollen, werkdocumenten en onderlinge communicatiemiddelen. Dit draagt niet alleen bij aan werkverlichting voor zorgmedewerkers, maar heeft ook financiële voordelen omdat zorgorganisaties geen dubbele licenties meer hoeven aan te schaffen.

Edwin Friesen, IT-architect bij Ictivity: “Ik ben heel trots op de samenwerking met PSW voor de ontwikkeling van het partnerportaal. In veel sectoren zien we dat samenwerkingsverbanden steeds belangrijker worden, maar dat ze ook veel (technische) uitdagingen met zich meebrengen. Zo ook in de zorg. Het partnerportaal is een unieke oplossing om medewerkers uit verschillende organisaties op een veilige, efficiënte en kostenbesparende manier eenvoudig te laten samenwerken binnen de keten. Ik kijk enorm uit naar hoe we het partnerportaal in de toekomst kunnen uitbreiden naar meerdere samenwerkingsverbanden binnen PSW en daarbuiten.”

Saskia Aspers, beleidsadviseur zorg en informatie bij PSW: “Vraagstukken in de zorg worden steeds groter en complexer. Om de kwaliteit van zorg zo optimaal mogelijk te maken, is het als zorgorganisatie steeds belangrijker om de handen ineen te slaan met andere partijen. Die behoefte zorgde echter voor extra kosten en complexiteit, vooral voor onze medewerkers. Het partnerportaal brengt hier verandering in. Medewerkers kunnen nu gemakkelijk via één centrale plek samenwerken. Dat levert veel werkverlichting op en bespaart bovendien tijd die besteed kan worden aan hetgeen waar het écht om draait: het bieden van de beste zorg.”

Ga voor meer informatie over de case naar:
Het PSW-partnerportaal: probleemloos samenwerken voor zorgverleners binnen én buiten de organisatie

PSW partnerportaal