Persbericht // Eindhoven, 13 februari 2020

GGZ Breburg IctivityGGz Breburg heeft de complete ICT infrastructuur overgebracht naar het Microsoft Azure platform. Het is hiermee de eerste GGz-instelling in Nederland die in deze hoedanigheid naar de cloud migreert. Dit project is het bedrijf samen met Ictivity, IT-dienstverlener gespecialiseerd in managed services, migratieprojecten, IT-adoptie en online werkplekken, aangegaan.

Digitaal vooruit
Het datacenter van Breburg wordt per 1 januari 2020 opgeheven, dus zag de instelling zich genoodzaakt met een nieuwe oplossing te komen. Dit bood Breburg meteen de kans om op digitaal vlak stappen te zetten. In de oude opzet liep de instelling namelijk tegen verschillende zaken aan. Van schaarse middelen tot het zelf moeten onderhouden van de hardware en een ICT-omgeving die 24/7 draaide terwijl het merendeel van de medewerkers van 8 tot 5 werkt. Daarnaast hield Breburg weinig tijd over voor innovatie en het verbeteren van de werkplekervaring bij de gebruikers. Samen met Ictivity besloot GGz Breburg dat Microsoft Azure uitkomst bleek te bieden wat betreft kosten, wendbaarheid én schaalbaarheid.

De juiste partner
Hoewel GGz Breburg zeer innovatief is wat betreft IT, gaat een migratie naar de cloud niet over een nacht ijs. Danny Bakx, ICT Manager bij GGz Breburg: “Bij het aangaan van zo’n grote klus, is het ontzettend belangrijk een partner aan te haken die je vertrouwt en waar je op kunt bouwen. Niet in de minste plaats omdat het een project is dat niet per se een einddatum kent. Het fijne is dat we in het proces als partners naar elkaar zijn toegegroeid. Van de voorbereidingen, tot tijdige bijsturing en meedenken over technische mogelijkheden én onmogelijkheden – Ictivity staat altijd klaar. In het gehele traject heb ik de teamchemie dan ook als zeer succesvol ervaren en ik kijk uit naar de stappen die we in de toekomst nog gaan zetten!”

Tom van Zon, projectleider bij Ictivity: “Dat Breburg als eerste GGz-instelling in Nederland overgestapt is op het Microsoft Azure platform, toont aan hoe innovatief de instelling is. Het is mooi om te zien dat zij bij zo’n belangrijke stap het vertrouwen aan Ictivity hebben gegeven om de migratie tot een goed einde te brengen. En daar stopt het niet. Nu de achterkant onder handen is genomen, gaan we gezamenlijk de digitale omgeving waarin de medewerkers van Breburg werken vernieuwen. Een mooie stap richting een digitale toekomst, waar wij graag aan bijdragen.”

Danny Bakx, ICT manager bij GGZ Breburg en Bjorn Swinkels, teamcoördinator support & beheer en projectleider Azure, blikken in de volledige case terug op dit innovatieve en intensieve project: GGZ Breburg gaat voor innovatie met Microsoft Azure.