Ictivity wint zesde perceel in aanbestedingsprocedure.

shared service center zuid limburg IctivityDe gemeenten Heerlen, Sittard-Geleen, Maastricht, de Provincie Limburg en het Shared Service Center Zuid-Limburg (SSC-ZL), hebben na een aanbestedingsprocedure onder andere Ictivity geselecteerd voor het technisch en applicatiebeheer. Samen met drie andere organisaties is Ictivity de komende jaren een van de voorkeurspartijen voor het leveren van IT-specialisten voor het beheer van de netwerkinfrastructuur, servers, storage en applicaties.

Met het SSC-ZL willen de gemeente Maastricht, Sittard-Geleen en Heerlen stapsgewijs de bedrijfsvoeringstaken onderbrengen in ėėn organisatie. Een van de onderdelen van deze samenwerking is de gezamenlijke inkoop van ICT-hardware, waarvoor eerder dit jaar een grote aanbesteding werd uitgeschreven. Deze aanbesteding bestond uit meerdere percelen, waarbij Ictivity in april werd aangewezen als exclusieve partner voor het perceel algemeen support en advies, en voorkeursleverancier voor hardware en bijbehorende diensten.

Uitvraag

Nu is ook het perceel technisch beheer toegewezen vanuit de aanbesteding ICT-diensten en zal Ictivity, samen met drie andere organisaties, het juiste IT-personeel leveren. Dit verloopt via een gerichte uitvraag (ook wel ‘minicompetitie’) van de gemeenten, provincie Limburg of het SSC-ZL. Aan de hand van een functieomschrijving, met technische competenties en niveau, sturen de voorkeursleveranciers CV’s van geschikte kandidaten in.

Kwaliteit

Bij de selectie van voorkeursleveranciers is door de aanbestedende partijen getoetst op kwaliteit en prijs. “Vooral bij het onderdeel kwaliteit hebben wij goed gescoord bij deze aanbesteding”, vertelt Robin Wijnen, Segment Manager lokale overheid bij Ictivity. “Zodra er een uitvraag voor IT-personeel bij ons binnenkomt, kijken we niet alleen naar de technische vaardigheden die nodig zijn. Net zo belangrijk zijn de ‘soft skills’, zoals zelfstandig werken, communiceren en eigenhandig rapportages kunnen maken. Een voordeel hierbij is dat wij alle IT-specialisten in onze poule ook echt kennen. We schieten niet met hagel, maar sturen alleen CV’s door waarvan wij denken dat ze aan het functieprofiel voldoen.”

Looptijd

De gunning is officieel aan Ictivity verleend per 17 november 2016. Het contract heeft een looptijd van twee jaar met tweemaal een optie tot verlenging van een jaar.