Van der VeldenVan der Velden rioleringsbeheer en Ictivity hebben in de achterliggende periode een intensieve verkenning met elkaar doorlopen, waarbij nadrukkelijk is gekeken hoe ICT voor de medewerkers van Van Der Velden slim en efficiënt kan worden ingezet. Deze marktverkenning heeft recentelijk geresulteerd in de handtekening onder een 3-jarige overeenkomst tussen deze 2 Brabantse organisaties. Van der Velden, opgericht in 1965, is het grootste rioleringsbedrijf van Nederland met meer dan 500 medewerkers en vestigingen door heel Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Boxtel. Van der Velden kent een compleet dienstenpakket, verdeeld over de clusters: Olie- & Vet, Diensten & Service, Beheer & Advies en Renovatie.

Een nieuwe digitale werkplek
Van der Velden gaat met de keuze voor Ictivity de stap maken naar een nieuwe, moderne digitale werkplek op basis van Omnia Workspace in combinatie met de Managed Device Service dienst van Ictivity. De huidige servers van het bedrijf worden gemigreerd naar de Micorosft Azure cloud. Het ERP systeem zal vanuit Azure worden ontsloten met behulp van Microsoft Virtual Desktop en gebruikers worden in staat gesteld om alle benodigde applicaties, inclusief het ERP, vanuit een intuïtieve online browser gebaseerde werkplek te starten. Bestanden worden gemigreerd naar SharePoint/Teams en OneDrive. Daarnaast krijgen alle vestigingen een volledig nieuwe netwerk- en wifi- infrastructuur gebaseerd op moderne HPE Aruba technieken.

Om de medewerkers te begeleiden bij de overgang naar de nieuwe werkplek krijgen ze het Ictivity adoptie & productiviteitsprogramma aangeboden, inclusief het online leerportaal ‘KennisHub’ welke eveneens vanuit Omnia Workspace te benaderen is.