ICT is momenteel belangrijker dan ooit. Niet alleen voor organisaties waar ICT geen core business is, maar ook voor organisaties die in meer- of mindere mate afhankelijk zijn van ICT ter ondersteuning van hun bedrijfsvoering. Kwetsbaarheden in software, wormen, virussen, digitale inbraken, fraude en diefstal van bedrijfsgegevens zijn een steeds groter wordend probleem waar meer en meer organisaties mee worden geconfronteerd.

Een digitale inbraak, een virus uitbraak of diefstal van bedrijfsgegevens kan aanzienlijke financiële- en imago schade berokkenen en kan zelfs leiden tot een faillissement.

Een Security Scan kan u helpen om kwetsbaarheden binnen uw ICT omgeving te detecteren en te elimineren.

Bedreigingen BYOD en cloud

Bedreigingen worden al sinds het ontstaan van Internet onderkend. Traditionele middelen ter bescherming van het netwerk zoals firewalls en Intrusion Detection Systems zijn in de meeste organisaties als perimeter bescherming ingezet.

Het gebruik van vele verschillende bedrijfsapplicaties, het koppelen naar de “cloud”, maar zeker ook de applicaties die werknemers zelf gebruiken op een zogenaamd BYOD, vormen steeds vaker een uitdaging voor ICT afdelingen en security & riskmanagement officers. Bedreigingen komen niet meer alleen van buiten het netwerk maar zijn ook steeds vaker aanwezig binnen het interne netwerk en ingebouwd in de code van gebruikte applicaties.

Ons antwoord: een security scan

Een security scan is onderdeel van vulnerability management en is een eenmalige scan bedoeld als nulmeting. Deze nulmeting geeft inzicht in de risico’s die een organisatie loopt op het gebied van ICT. Een nulmeting rapportage geeft direct inzicht in de risico’s en bedreigingen die binnen de organisatie leven. Door middel van heldere informatie en uitleg in de rapportage kan direct en concreet actie worden ondernomen. Security scans dienen vervolgens op regelmatige basis te worden herhaald om te borgen dat de risico’s en bedreigingen op een acceptabel niveau blijven.

De kracht van De Ictivity Groep

Vulnerability scanning kan de nodige problemen voor uw organisatie voorkomen. Een voorwaarde hiervoor is de keuze van de juiste producten en een op maat gesneden implementatie. De Ictivity Groep adviseert u op basis van expertise en ervaring bij de introductie van vulnerability scanning binnen uw ICT omgeving. Daarnaast zorgt De Ictivity Groep voor een snelle en soepele implementatie.

Kennis en ervaring

Erwin van Hout Wilt u meer weten over de security scan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op: telefoon: 088 – 428 48 88 mail: [email protected]. Auteur: Erwin van Houts ([email protected])