Bedreigingen door BYOD en cloud!

ICT is momenteel belangrijker dan ooit. Niet alleen voor organisaties waar ICT geen core business is, maar ook voor organisaties die in meer- of mindere mate afhankelijk zijn van ICT ter ondersteuning van hun bedrijfsvoering. Kwetsbaarheden in software, wormen, virussen, digitale inbraken, fraude en diefstal van bedrijfsgegevens zijn een steeds groter wordend probleem waar meer en meer organisaties mee worden geconfronteerd.

Een digitale inbraak, een virus uitbraak of diefstal van bedrijfsgegevens kan aanzienlijke financiële- en imago schade berokkenen en kan zelfs leiden tot een faillissement.

Een Security Scan kan u helpen om kwetsbaarheden binnen uw ICT omgeving te detecteren en te elimineren.

Bedreigingen BYOD en cloud

Bedreigingen worden al sinds het ontstaan van Internet onderkend. Traditionele middelen ter bescherming van het netwerk zoals firewalls en Intrusion Detection Systems zijn in de meeste organisaties als perimeter bescherming ingezet.

Het gebruik van vele verschillende bedrijfsapplicaties, het koppelen naar de “cloud”, maar zeker ook de applicaties die werknemers zelf gebruiken op een zogenaamd BYOD, vormen steeds vaker een uitdaging voor ICT afdelingen en security & riskmanagement officers. Bedreigingen komen