Eindhoven, 24 oktober 2013

Gemeente Eindhoven heeft ICT dienstverlener Ictivity in Eindhoven de opdracht gegund om voor circa vierhonderd werkplekken een zogeheten virtuele desktop-infrastructuur te implementeren. De implementatie van het project heeft inmiddels plaatsgevonden en op dit moment vindt de uitrol plaats van de laatste vdi-werkplekken binnen de gemeente.

Gemeente Eindhoven heeft te maken met een aantal interne verhuizingen waardoor medewerkers tijdelijk geen fysieke kantoorwerkplek tot hun beschikking hebben. Een van de voorwaarden van de gemeente was om te komen tot een flexibel werkplekconcept waarmee de medewerker plaats onafhankelijk de beschikking heeft over zijn eigen applicaties en vertrouwde ict-werkomgeving.

In overleg met Ictivity is gekozen voor een virtuele desktop omgeving gebaseerd op VMware View. De omgeving is opgebouwd door middel van zogeheten building blocks op basis van HP blade hardware en is eenvoudig te schalen van de huidige vierhonderd naar binnenkort achttienhonderd VDI werkplekken, of zelfs meer. De nieuwe werkplek omgeving is volledig centraal te beheren.

De medewerkers van de gemeente Eindhoven zijn hiermee in staat vanaf een willekeurige werkplek, met een willekeurig apparaat hun werk op efficiëntie wijze uit te voeren. Hoofd infrastructuur a.i. Jaap Velzel: ‘De gemeente is tevreden over de uitvoering van dit traject, het is soepel verlopen, waarbij de crux zit in de voorbereiding. Dit is een eerste stap in de verdere uitrol van vdi en de introductie van een nieuwe e-werkplek binnen de gemeente’.

Commercieel directeur Wilbert van Beek van Ictivity: ‘Het VDI-concept past volledig binnen de User Based Computing visie van Ictivity. Daarin staat de beleving van de interne ict-consument centraal.’

Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/infrastructuur/4905627/2379248/eindhoven-kiest-nieuwe-werken-met-vdi.html#ixzz2ie6bwfz1