Eindhoven – Computer- en technologiedistributeur Ingram Micro neemt managed services en IT-dienstverlener Ictivity over. Door de overname van Ictivity breidt Ingram Micro de servicemogelijkheden naar haar partners verder uit. Ictivity krijgt toegang tot belangrijke technologiepartners, waardoor kennis en expertise worden uitgebouwd en het bedrijf haar klanten nog beter van dienst kan zijn.

Per 1 februari is de overname een feit. Ictivity heeft vestigingen in Eindhoven en Vianen en telt 155 medewerkers. De naam Ictivity blijft bestaan in de markt en het bedrijf blijft zelfstandig opereren. Verdere details van de overname worden niet bekendgemaakt.

Door de overname is Ingram Micro in staat om haar relaties beter bij te staan in gecompliceerde IT-trajecten gebruik makend van de kennis van de consultants en dienstverlening van Ictivity. Op deze manier vormen de hooggekwalificeerde en ervaren IT-specialisten een welkome aanvulling op de kennis en expertise die al bij de bestaande resellers van Ingram Micro in huis is; en tevens daar waar die expertise eventueel ontbreekt of te kort schiet.

Ervaring en expertise
Met de overname van Ictivity haalt Ingram Micro Benelux in één keer een grote hoeveelheid ervaring en expertise op het gebied van IT-dienstverlening in huis, en dan met name op het vlak van managed IT-services, de implementatie van projecten, training en IT-adoptie. Ingram Micro is al enkele jaren aan het transformeren van een traditionele distributeur naar een value added distributeur voor IT resellers. Deze weg is eerder ingeslagen met Ingram Micro Advanced Solutions, Flexible Services en het nieuwe go to market model ONE Ingram Micro. Deze overname is daar een vervolg op. Door het dienstenportfolio uit te breiden en kwalitatief te verbeteren is Ingram Micro beter in staat om aan de toenemende vraag vanuit haar partners naar dergelijke services te voldoen.

Eric Segers, Vice President van Ingram Micro Benelux, is enorm blij met de overname. “Met de overname van Ictivity kunnen we op basis van marktontwikkelingen en de vragen van onze partners de diensten en services van Ictivity leveren aan onze partners. We kijken uit naar een optimale samenwerking waardoor wij onze partners beter kunnen ondersteunen met een nog breder portfolio aan diensten en services.”

Wilbert van Beek, directeur van Ictivity, sluit zich daarbij aan: “Onze medewerkers en relaties kiezen bewust voor De Ictivity Groep. De unieke combinatie met Ingram Micro biedt ons de kans om onder eigen naam en op basis van onze sterke User Based Computing-visie, onze huidige dienstverlening te blijven leveren en verder te groeien. Het is tevens een kans om de relaties van Ingram Micro te ondersteunen met onze diensten en services. Wij geloven er in dat samenwerking de sleutel tot succes is voor relevantie in de markt. Deze stap gaat ervoor zorgen dat we niet alleen nu, maar ook in de toekomst, de beste IT-dienstverlener zijn voor middelgrote organisaties in Nederland.”

Overname Ictivity

Eric Segers, Ingram Micro en Wilbert van Beek, Ictivity