Vanaf 13 november is de nieuwste update van Omnia beschikbaar. In deze product update lees je welke nieuwe features je mag verwachten.

Nieuwe uitstraling 
In update 3.0 introduceren we een hele nieuwe look-and-feel van de werkplek voor een nog betere gebruikerservaring. De tegels hebben in deze nieuwe release afgeronde hoeken gekregen en zijn voorzien van een moderner lettertype. De menubalk is voorzien van een nieuwe stijl (links en rechtsboven) en kan voor een eenvoudigere uitstraling nu ook aangepast worden naar een witte header. De Office 365 iconen zijn vervangen door de nieuwe app iconen die Microsoft dit jaar heeft gelanceerd. Ook de kleuren van de Office iconen zijn hierop aangepast. Tevens is het met de nieuwe update makkelijker geworden om iconen de gewenste kleur te geven. Door te kiezen voor primary color wordt je icoon voortaan met een klik in de vooraf ingestelde huisstijlkleur (primary color) weergegeven. Daarnaast kun je kiezen voor de headerkleur als voorgedefinieerde kleur. Voor het uploaden van nieuwe app-iconen wordt voortaan ook het SVG formaat ondersteund.

Nieuwe features in Omnia Workspace

Dropdown in dynamische tegels (live tiles)
Om nog meer relevante informatie en apps kwijt te kunnen op de werkplek zijn de dynamische tegels (live tiles) voortaan voorzien van een dropdown menu. Zo kun je handig switchen tussen de verschillende bronnen informatie. Voortaan is het mogelijk om tot 20 overzichten toe te voegen voor RSS, e-mail, kalender en Yammer.

Agenda functionaliteit uitgebreid
Gebruikers kunnen voortaan een nieuw agenda item aanmaken zonder de workspace te verlaten. Met het plusteken op de tegel wordt er voortaan een pop-up getoond, zonder de gebruiker te sturen naar de agenda app. Ook met het plusteken in de workspace header kan een nieuw agenda item worden aangemaakt.

Vereenvoudigd document management
Veel organisaties zijn nog gebonden aan hun fileserver. Deze kunnen zij integreren in de Documenten App, zodat ze gebruik kunnen maken van de lokale en online Office editors en overal veilig toegang hebben tot hun documenten. Om het gebruik te vereenvoudigen zijn in Omnia de fileserver, OneDrive en SharePoint samengevoegd in de Documenten App, waardoor je ook eenvoudig bestanden kunt kopiëren of verplaatsen tussen de verschillende oplossingen.

Security
Vanaf update 3.0 worden wachtwoorden tot 256 karakters ondersteund. Dit maakt wachtwoorden lastiger te hacken en draagt bij aan een betere beveiliging.

Meer weten over een digitale werkplek voor jouw organisatie? Vraag een gratis demo aan.