Het thema in KennisHub voor de maand oktober is AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) en Digiveiligheid. Alle nieuwe leermodules van deze maand kun je terugvinden onder ‘Ontdek’ in het online leerportaal KennisHub. Typ de zoekterm ‘Veiligheid‘ in de zoekbalk bovenaan en je krijgt een compleet overzicht van de beschikbare modules.

Veilig online werken met je computer
Wil je weten hoe Digiveilig je bent? Start dan deze leermodule! Je leert wat cybercriminaliteit is en hoe je dit tegen kunt gaan. We leggen uit hoe cybercriminelen te werk gaan, hoe je verdachte omstandigheden kunt herkennen en wat je kunt doen als je toch slachtoffer bent geworden van cybercriminaliteit.

Kennishub

Laat Je Niet Hack Maken
Laat Je Niet Hack Maken legt op een begrijpelijke manier uit hoe je jezelf beschermt tegen hackers, gemaakt met de hulp van zes professionele hackers. Zoekterm: Hack

Basis informatiebeveiliging
Bijna alle organisaties zijn verbonden met internet, en er wordt een enorme hoeveelheid informatie digitaal opgeslagen en uitgewisseld. Om ervoor te zorgen dat dit veilig gebeurt, is adequate informatiebeveiliging essentieel. We leren je meer over wat goede informatiebeveiliging is en hoe je dit op orde krijgt en houdt!

AVG en Security awareness
In deze e-learning nemen we je mee in de wereld van de AVG & online security awareness. Je leert de basis van de AVG en krijgt meer te weten over hoe privacy en data werkt. Waarom willen bedrijven jouw data? En wat doen ze er mee?

AVG: de begrippen
In de AVG komen bepaalde begrippen en termen steeds terug. Het is belangrijk dat je deze begrippen goed begrijpt. Zo weet je namelijk welk proces of welke doelgroep bedoeld wordt, zodat jij kunt inschatten of je hier speciale aandacht voor moet hebben.

Privacy AVG
Om Ieders privacy te beschermen is de Algemene Verordening Gegevensbescherming in het leven geroepen. In deze microlearning leer je wat deze wetgeving inhoud.

KennisHub veiligheid

Wil je meer weten over het online leerportaal KennisHub? Alle informatie vind je hier of vraag gratis een demo aan!