Er zijn weer nieuwe leermodules toegevoegd in het online leerportaal KennisHub. Hieronder vindt je een overzicht van de nieuwe modules die zijn toegevoegd in de maand mei.

Plan automatisch een korte pauze in bij back-to-back vergaderingen
Microsoft Teams maakt het super makkelijk om een meeting te starten en volgen. Maar soms ga je van meeting naar meeting naar meeting. Dan is 5 of 10 minuten pauze wel fijn of even noodzakelijk. Microsoft Outlook kent een handige functie voor dit probleem: de begin- en eindtijd van nieuwe afspraken en vergaderingen kun je vervroegen of verlaten. Dit geeft je meer tijd tussen vergaderingen. Ook deze leermodule is te vinden in de KennisHub. Zoek op ‘plan automatisch een korte pauze in’ wanneer je op de pagina Ontdek zit.

KennisHub leermodules

De kracht van inspiratie
Gemotiveerd aan de slag gaan, vol ideeën zitten en oplossingen zien voor allerlei problemen, het zijn allemaal kenmerken van geïnspireerd aan de slag gaan. In deze microlearning leer je wat de voordelen ervan zijn en hoe je voor die inspiratie kunt zorgen. Klik in de KennisHub op ‘Ontdek’ en vul de zoekterm ‘Kracht van inspiratie’ in om deze soft-skill module te volgen.

De baas over je spreekangst
In deze soft-skill module lichten we spreekangst toe. Bang om een presentatie te geven of voor groepen te spreken? Spreekangst kan je belemmeren in je werk, en dat is zonde. In deze microlearning leer je hoe je omgaat met spreekangst, en hoe je er vanaf kunt komen. Deze module kun je vinden in ‘Ontdek’ door te zoeken op de titel van deze module.

SWOT-analyse
Zowel voor je bedrijf als voor persoonlijke ontwikkeling kan het helpen om een SWOT-analyse te maken. Door middel van deze analyse wordt direct helder wat de sterke en zwakke punten zijn en waar de kansen liggen. Download het bestand en vul deze zelf in. Deze module kun je vinden in ‘Ontdek’ door te zoeken op de titel van deze module.

Gedrag beïnvloeden volgens Cialdini
Gedrag beïnvloeden gebeurt dagelijks. Bijvoorbeeld wanneer je in de supermarkt komt, maar ook wanneer een verkoper jou een vraag stelt. Cialdini beschreef zes principes voor gedragsbeïnvloeding die je dagelijkst tegenkomt. In deze training leer je meer over de principes en hoe jij deze eventueel zelf kunt inzetten. Deze module kun je vinden in ‘Ontdek’ door te zoeken op de titel van deze module.

Windows 11 Essentials en Tips & Tricks
In korte interactieve instructievideo worden de nieuwe functies en mogelijkheden van Windows 11 uitgelicht, verdeeld in de categorieën Windows 11 Essentials en Tips & Tricks. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe manier om virtuele bureaubladen te gebruiken, of om snel je documenten en apps te kunnen openen. Je vindt deze module in je KennisHub, klik vervolgens op Ontdek en zoek op ‘Windows 11’.

Wil je meer weten over het online leerportaal KennisHub? Alle informatie vind je hier of vraag gratis een demo aan!

KennisHub Ictivity