Ook in augustus zijn er weer nieuwe leermodules toegevoegd in het online leerportaal KennisHub. De ontwikkelingen in Microsoft Office 365 gaan super snel. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van een aantal interessante vernieuwingen die ervoor zorgen dat jij je werk nog efficiënter kan doen. In onderstaande micro-leermodules en instructievideo wordt je in 5 tot 10 minuten hierover geïnformeerd.

Nieuw in PowerPoint
Ook PowerPoint blijft zich ontwikkelen, waarbij er in deze leermodule ingezoomd wordt op de integratie met Microsoft Teams. Denk dat aan het presenteren van een PowerPoint, direct in een actieve vergadering en hoe je eenvoudig de PowerPoint tijdens de meeting kunt laten zien. In het onderdeel Ontdek zoek je op ‘Nieuw in PowerPoint’, waarbij #1 de meest recente leermodule is.

Nieuw in Word
Naast Teams en PowerPoint heeft ook Microsoft Word een nieuwe functionaliteit: de werkbalk snelle toegang wordt in deze leermodule uitgelicht. Deze is, naast een nieuwe locatie binnen het Word-venster, uitgebreider naar wens aan te passen. Zoek op de pagina ‘Ontdek’ met de zoekterm ‘Nieuw in Word’.

Nieuw in Teams
De ontwikkelingen in Microsoft Teams gaan supersnel. Wij hebben een selectie gemaakt hoe je de nieuwe mogelijkheden efficiënt kan inzetten voor jouw werk. Binnen 10 minuten ben je op de hoogte met deze micro-leermodules. In het onderdeel Ontdek zoek je op ‘Nieuw in Teams’, waarbij #8 de meest recente leermodule is.

Nieuw in OneDrive Online
Ook binnen OneDrive blijven er updates en nieuwe mogelijkheden bij komen. Deze hebben we voor je gebundeld in de leermodule ‘Wat is nieuw in OneDrive Online?’ In het onderdeel Ontdek zoek je op ‘Nieuw in OneDrive’ om de nieuwe features binnen OneDrive te ontdekken.

Een bestand opslaan op een online locatie
Hoe kun je eenvoudig een lokaal bestand opslaan op een online locatie (zoals SharePoint of Teams)? Welke stappen je hiervoor moet zetten en welke instellingen je hiervoor moet doen, leer je in deze leermodule. Te vinden met de zoekterm ‘lokaal bestand opslaan’ via de pagina Ontdek in de KennisHub.

Gebruik de Yammer community’s
In deze leermodule wordt er ingezoomd op de community’s binnen Yammer. Wat zijn het en waarvoor kun je ze gebruiken? Welke mogelijkheden heb ik om mijn startpagina in Yammer nog prettiger te maken? Dit is te lezen in de module die je vindt met de zoekterm ‘Yammer community’s’ op de pagina Ontdek.

Snel starten met de digitale werkplek (Omnia)
Wist je dat je een deel van de digitale werkplek ook kunt aanpassen? Bijvoorbeeld door groepen zichtbaar of onzichtbaar te maken, door ‘Jouw meest gebruikte tegels’ te laten zien of door een eigen tegel aan te maken? In dit videoleerpad leer je hoe je jouw digitale werkplek kunt aanpassen en naar eigen wens kunt inrichten. Je vindt dit leerpad onder het kopje Ontdek van de KennisHub, met de zoekterm ‘Snel starten met de digitale werkplek’.

Het geheim van effectieve teams
Samenwerken in een team: hoe makkelijk gaat dat jou af? Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om deze samenwerking te verbeteren. In deze Learning Playlist leer je er meer over! In het onderdeel Ontdek zoek je op ‘geheim van effectieve teams’ om het leerpad te starten.

KennisHub Ictivity augustus

Wil je meer weten over het online leerportaal KennisHub? Alle informatie vind je hier of vraag gratis een demo aan!