Er wordt veel tijd gestoken in het beheren van ICT infrastructuren en digitale werkplekken. Maar IT is meer dan een ‘technisch feestje’. Medewerkers moeten op een prettigere manier hun dagelijkse werk kunnen doen. Veel medewerkers en afdelingen werken echter nog steeds op een manier zoals het ooit is aangeleerd en gebruiken maar een deel van de functionaliteiten en tooling. Maar kan het ook anders? Wij vinden van wel! Met ASK IT Productiviteit zorgen we voor meer toegevoegde waarde uit de IT middelen die je al tot je beschikking hebt zoals een optimale inzet van Microsoft 365.

Wat is ASK?
ASK staat voor Advies, Sparring en Kennis. Op regelmatige basis gaan onze Productiviteit Consultants met je in gesprek de mogelijkheden binnen jouw organisatie om productiviteit te verbeteren, processen te automatiseren en werkzaamheden te vereenvoudigen. Het is daarbij belangrijk dat we medewerkers inspireren en aan de organisatie laten zien dat het anders en makkelijker kan. Daarvoor zetten we twee middelen in, het Ictivity Productiviteit Dashboard en inspiratiesessies.

Ictivity Productiviteit Dashboard
Vaak heeft een MT, directie en/of IT afdeling het gevoel dat IT middelen door medewerkers goed gebruikt worden. Maar is dat ook zo? Het Ictivity Productiviteit Dashboard is een door Ictivity ontwikkeld dashboard dat hierbij helpt. Het geeft jou en het management inzicht in het gebruik van de moderne werkplek binnen je organisatie. Het doel van het dashboard is eenvoudig inzicht geven in het gebruik van onder andere Microsoft 365. Deze inzichten vertalen we vervolgens naar concrete verbeteradviezen.

Ictivity productiviteit dashboard

Inspiratiesessies
Elke organisatie heeft doelstellingen geformuleerd. Hoe kan ‘IT’ daar een bijdrage aanleveren? Vaak heb je de IT middelen en licenties al in huis, maar wordt er nog niet het maximale uitgehaald. We inspireren graag aan de hand van een organisatiethema zoals efficiënter werken met digitale middelen, hybride samenwerken of datagestuurd werken. Een andere insteek kan zijn inspireren aan de hand van onderstaande kennisgebieden:

  • Het gebruik van Microsoft Power Apps, Power Automate en Flow. Denk aan voorbeelden als een Werkplekreservering App, Bezoekersregistratie App of Meldingen App.
  • Online samenwerken met Microsoft SharePoint, Teams en OneDrive. Hoe en wanneer gebruik ik wat?
  • Meer inzicht door middel van eenvoudige PowerBI rapportages. Haal je elke week uit diverse bronnen en applicaties data om een rapportage te maken? Dat kan anders!
  • Dashboards: eenvoudige weergave van informatie in plaats van zoeken naar informatie.

Start met ASK Onboarding
Door gebruik te maken van de Ictivity ASK Productiviteit dienstverlening vinden, op reguliere basis, periodieke bezoeken plaats. Een ideale start is het plannen van een dag waarbij we aan de hand van een showcase jouw organisatie gaan inspireren. We laten zien hoe je eenvoudig een app zoals de Ideeënbus+ kunt maken. Je ervaart zo in één dag de samenhang en mogelijkheden van de Microsoft365 Cloud oplossingen. Laat de ideeën uit jouw organisatie maar komen! Verder richten we het Ictivity Productiviteit Dashboard voor je in en kunnen interessante data over het gebruik van Microsoft 365 per afdeling, locatie én vergelijkingen met branchegenoten laten zien. Aan het einde van de dag bepalen we samen de vervolgstappen.

Meer weten of direct aan de slag? Neem contact met ons op!