Deze week heeft Microsoft aangekondigd dat haar certificeringsprogramma aan verandering toe is. Microsoft speelt hiermee in op de toenemende vraag naar kennis en vaardigheden die aan cloud technologie kleven.
Microsoft blijft steeds weer nieuwe technologie op de markt brengen waarvoor IT professionals en ontwikkelaars over andere kennis en vaardigheden moeten beschikken.

Oude bekenden

Voor de nieuwe certificeringen doet Microsoft een beroep op oude bekenden: MCSA en MCSE. Beide afkortingen hebben echter een andere betekenis gekregen dan voorheen.

MCSA staat nu voor Microsoft Certified Solutions Associate en MCSE staat voor Microsoft Certified Solutions Expert. Waar een MCSA certificering de basiskennis en vaardigheden voor een oplossing weergeeft, is de MCSE certificering het teken dat de houder van het certificaat een expert is op deze oplossing.

Een MCSA op SQL Server 2012 zal daarom ook al de basiskennis hebben van Business Intelligence (BI). Een MCSE op SQL Server 2012 kan dit op het Data platform zijn of op BI. Dit zijn dan twee verschillende certificeringen. Om MCSE te worden is een voorafgaande MCSA certificering verplicht.

Hercertificering

Omdat de snelheid waarmee technologie verandert enorm is, zal een MCSE om zijn certificering te behouden iedere 3 jaar moeten hercertificeren om aan te tonen dat zijn kennis en vaardigheden up-to-date zijn. Een versienummer is dan ook niet meer aan de certificering gekoppeld, want een MCSE moet voldoen aan de kennis en vaardigheden die op dat moment in de markt worden gevraagd. Dat kan inhouden dat meerdere versies gecertificeerd moeten worden!

Nu beschikbaar

Voor alle nieuwe technologieën die in de (nabije) toekomst worden gelanceerd, zullen certificeringen volgens dit nieuwe framework beschikbaar komen. Voor de volgende oplossingen zijn de certificeringen nu al beschikbaar!

MCSA Windows Server 2008
• MCSE Private cloud
• MCSA SQL Server 2012
• MCSE Data Platform (komt beschikbaar in Q3 2012)
• MCSE Business Intelligence (komt beschikbaar in Q3 2012)

Bij Ictivity Training kunt u nu al de trainingen volgen die voorbereiden op deze certificeringen!

Klik hier voor meer informatie over de nieuwe MCSA en MCSE certificeringen

Bent u al in het bezit van een MCITP certificering, dan kunt u rekenen op een eenvoudige transitie naar de nieuwe certificering. In veel gevallen zal er direct een nieuwe certificering worden verkregen naast de MCITP certificering. Diegenen die zich met trainingen aan het voorbereiden zijn op een MCITP certificering kunnen het beste hun certificering afmaken en daarmee op eenvoudige wijze ook de nieuwe certificering verkrijgen.

Meer weten?

Wenst u meer informatie over de wijzigingen in het Microsoft programma of heeft u andere vragen, dan kunt u hierover natuurlijk bellen met onze opleidingsadviseurs telefoon: 088 – 428 48 48
mail: [email protected]