Wie heeft er niet van gehoord? Consumerization. Wát een woord! Dat is echter wel een trend in de markt die steeds meer zijn beslag krijgt. De gebruiker aan de macht. U zult dat zelf ook wel ervaren. De mooiste spulletjes staan tegenwoordig thuis en zitten in de broekzak van de gebruiker. Uw IT-organisatie kan het tempo van de levenscyclus van gebruikersapparatuur niet meer volgen. Dat is ook in strijd met uw investeringstermijn.

En daar komt de generatie Y aan. Die zijn van jongs af aan gewend aan het gebruik van Internet gerelateerde apparaten. Die willen ze graag zelf kiezen en gebruiken, ook bij een werkgever waar ze in dienst komen. Het nieuwe talent maakt ook keuzes voor een werkgever waar zij de vrijheid krijgen om hun eigen apparatuur mee te brengen, Bring Your Own Device (BYOD) dus. Als wij dus talent willen aantrekken, dan is het geen onzin en een noodzaak om het BYOD principe ter harte te nemen.

Dat heeft nogal wat consequenties voor uw IT-infrastructuur. Hoe brengt u bijvoorbeeld op een veilige manier bedrijfs- of schoolapplicaties naar die verschillende apparaten? Hoe zorgt u ervoor de die applicaties niet buiten het pand gebruikt worden om te voldoen aan licentieregels? Hoe zorgt u dat uw bedrijfsdata niet op straat komt te liggen?

Kennis en ervaring

De consultants en adviseurs van Ictivity hebben ruime ervaring met dit soort vraagstukken. Zij zijn dan ook de aangewezen personen om hierover te sparren. Wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op:
telefoon: 088 – 428 48 48
mail: [email protected]

Auteur:Stephan Haan ([email protected])