Beter beveiligd tegen cyberdreigingen dankzij geautomatiseerd en gepersonaliseerd leerplatform

IT-serviceverlener Ictivity gaat samenwerken met Phished voor het aanbieden van programma’s op het gebied van cybersecurity awareness. Phished is pionier in AI-gedreven cyber resilience training en biedt een zelflerende oplossing. Dankzij de samenwerking kan Ictivity beter voldoen aan de toenemende behoefte van relaties om hun human firewall te versterken. Aangezien negentig procent van alle data-inbreuken begint bij een menselijke fout, is het meer dan ooit nodig om in te zetten op de menselijke factor om cyberaanvallen te voorkomen. Door medewerkers te leren hoe ze bewust en veilig omgaan met IT-middelen, wordt de kans op een data-inbreuk via een menselijke fout tot een minimum beperkt.

Geautomatiseerd en gepersonaliseerd leerplatform
Samen met Phished biedt Ictivity klanten de nieuwste standaard in security awareness training: een holistische aanpak die honderd procent geautomatiseerd en gepersonaliseerd werkt. Het Phished-platform biedt realistische phishing simulaties, trainingssessies, actieve reporting en cyberhygiene. Daarnaast kan je met één muisklik vermeende security threats melden. Via een leerplan dat is samengesteld door onderwijs- en cybersecurityexperts, ontwikkelen gebruikers een always on-mentaliteit op het gebied van cyberdreigingen. Kennis wordt opgedaan via microlearnings en direct in de praktijk getest met de phishing simulaties. Medewerkers leren de vaardigheden om echte cyberdreigingen te herkennen en ermee om te gaan. Dit leidt tot de gewenste gedragsverandering en daarmee is de organisatie als geheel beter beveiligd.

Toine van Eijk, directeur Ictivity Training: “Ik ben erg blij met de samenwerking met Phished. Security awareness is een belangrijk thema voor onze klanten. Met de zelflerende oplossing van Phished kunnen we onze relaties up-to-date cybersecurity programma’s bieden mét succesgarantie. Leren via microlearnings is immers vele malen effectiever dan medewerkers klassikaal bijpraten over de nieuwste veiligheidsrisico’s. Juist de geïntegreerde combinatie van deze microlearnings en het toetsen van het gedrag bij de medewerkers door phishing simulatie gebaseerd op AI, is erg sterk. De leeroplossing is hiermee een mooie uitbreiding van ons portfolio en ik kijk dan ook uit naar de samenwerking.”

“Phished is blij dat het zijn netwerk kan verstevigen met deze nieuwe samenwerking”, zegt Jo Vandebergh, CEO van Phished. “Onze knowhow, gerenommeerd platform en unieke holistische aanpak, in combinatie met de capaciteiten van Ictivity inzake de slimme en strategische inzet van IT, verzekeren een win-win voor alle partijen.”