Thema's

IT adoptie

De wereld blijft in hoog tempo digitaliseren. Dit betekent dat het succes van organisaties in toenemende mate wordt bepaald door de digitale vaardigheden van medewerkers.

Download stappenplan Contact

Geslaagde adoptie van nieuwe technologie

In de praktijk blijkt dat veel werknemers minder digitaal vaardig zijn dan hun werkgevers denken. De mens is een vaak onderschatte factor in de digitale transformatie. Voor een geslaagde adoptie van nieuwe technologie is het noodzakelijk om de gebruikers op een efficiënte manier te begeleiden. Of het nu gaat om de introductie van een nieuwe digitale werkplek of de overstap naar Microsoft 365. Om deze reden heeft Ictivity het “IT Adoptie & Productiviteit programma” ontwikkeld dat zorgt voor een zachte landing van nieuwe technologie in uw organisatie. Het programma monitoren we met het Ictivity Productiviteit Dashboard. Met dit dashboard kunnen we eenvoudig meten of de (beoogde) verandering geborgd is. Indien nodig kunnen we met het dashboard tijdig bijsturen.

Verhoogde efficiëntie en productiviteit

Uit onderzoek blijkt dat medewerkers tot 8% werktijd verspillen door gebrekkige digitale vaardigheden en hierbij de helpdesk extra belasten. Medewerkers die achterblijven op het gebied van nieuwe IT kennis en vaardigheden hebben meer kans op burn-outklachten. Het Adoptie & Productiviteit programma zorgt ervoor dat de digitale vaardigheden en zelfredzaamheid van medewerkers worden verbeterd. Een digivaardig medewerker is een tevreden medewerker die efficiënt met IT middelen omgaat en bijdraagt aan verbetering van de productiviteit. We zorgen voor een succesvolle ontmoeting tussen IT technologie en beleving.

Hogere adoptie betekent sneller veranderen

Medewerkers die digivaardig en digiveilig werken en die weten hoe zij het maximale rendement halen uit IT, zijn sneller enthousiast over toekomstige veranderingen. Een doelgericht adoptie- en productiviteitsprogramma zorgt dan ook voor een mentaliteitsverandering op de werkvloer: in plaats van een afwachtende houding creëren we een open en enthousiaste houding ten aanzien van technologische ontwikkelingen.

IT Adoptie programma

Tijdens de overstap naar de nieuwe werkplek krijgen de gebruikers korte interactieve presentatie sessies zodat iedereen een vliegende start kan maken. Een floorwalker op locatie of een e-Coach ondersteunt medewerkers met al hun vragen over de nieuwe werkplek. In de KennisHub, een centraal online leerportaal, bieden we een bibliotheek met korte leermomenten en instructie video’s. Zo vinden medewerkers zelfstandig direct een duidelijk antwoord op de momenten dat ze tegen vragen aanlopen.

KennisHub

De vertrouwde ‘traditionele’ one-size-fits-all manier van leren heeft zijn langste tijd gehad. Online leren is niet meer weg te denken uit het leerlandschap. Medewerkers nemen kennis het liefst tot zich met korte leermomenten (microleren), op eigen initiatief en bij voorkeur op de werkplek. Ictivity heeft deze nieuwe manieren van leren samengebracht in de KennisHub. Een online leerportaal, gebaseerd op principe van adaptief leren: alleen dat leren wat je nog niet weet.

Lees meer
Whitepaper: Stappenplan voor een geslaagde adoptie van nieuwe technologie

In 5 stappen naar een digivaardige en productieve medewerker

Door middel van een 5 stappen aanpak vergroten we de digitale vaardigheden en het IT securitybewustzijn van je medewerkers. Een digivaardige medewerker betekent een tevreden medewerker die veilig en efficiënt met IT middelen omgaat en bijdraagt aan verbetering van de productiviteit.

 1. 1

  Online intake & kennismeting

  We starten met een kennismeting door middel van een online intake. Dit geeft ons inzicht hoe de gebruikers omgaan met IT middelen en op welk niveau.

 2. 2

  Persoonlijk leerplan

  Per gebruiker stellen we een persoonlijk leerplan samen. Daarbij is het uitgangspunt dat de medewerker alleen datgene leert waar kennis ontbreekt en wat aansluit bij de werkzaamheden.

 3. 3

  Bijscholing op maat

  Met Individueel Begeleid Leren bieden we een combinatie van online leren en korte in-company trainingen. Continue leren tijdens de eigen werkzaamheden.

 4. 4

  Resultaatmeting

  In deze stap meten we opnieuw de vaardigheden van de medewerker volgens de Europese standaard Europees Computer Rijbewijs (ECDL).

 5. 5

  Advies & nazorg

  Met de inzet van Edu-games zorgen we voor het efficiënt bijscholen van je medewerkers. Hiermee borgen we de aangeleerde vaardigheden en zorgen we ervoor dat medewerkers de snelle ICT veranderingen kunnen blijven bijbenen.

Een IT-adoptietraject met inzet van KennisHub en eCoach voor Fontys Paramedisch

Fontys Paramedisch in Eindhoven had de wens om efficiënter digitaal samen te werken en heldere afspraken over opslag en communicatie te maken. Met een door Ictivity opgezet IT-adoptieprogramma van een jaar heeft de organisatie beleid en werkafspraken ontwikkeld en medewerkers getraind om optimaal gebruik te maken van Microsoft 365. Daarnaast ondersteunden we de organisatie met beleidsontwikkeling, organiseerden we een inspiratiesessie en boden we trainingssessies aan.

Bekijk case

Van floorwalker naar e-coach: IT-implementatie bij Pluryn

Een IT-implementatie in coronatijd, daar moesten veel organisaties aan geloven. Maar met veel lege kantoren en de 1,5-meter regel mochten er sinds maart bij veel organisaties geen floorwalkers meer op locatie komen om medewerkers te begeleiden bij de adoptie van de nieuwe technologie. Ictivity introduceerde daarom de e-coach. Frank van de Leur, manager ICT bij Pluryn, vertelt over het succes van de e-coach binnen hun organisatie.

Bekijk case

"Plezierig opleidingstraject dat het inzicht van onze medewerkers in de mogelijkheden van ICT heeft vergroot en heeft geleid tot een betere benutting van de nieuwe werkpleksoftware."

Alinda Baggen, Gemeente Nuth
Robin Wijnen
Meer weten?

Robin Wijnen, Sales consultant IT adoptie & productiviteit

Stuur een e-mail 088-4284848

Veelgestelde vragen

Bij de introductie van nieuwe technologie of nieuwe tools binnen je organisatie is het van belang dat medewerkers op een goede manier worden begeleid. Een goede adoptie is essentieel voor het succes van je organisatie. Met een IT-adoptie traject zorg je voor een zachte landing en worden gebruikers meegenomen in de nieuwe tools en werkwijzen zodat de digitale vaardigheden en zelfredzaamheid van medewerkers wordt verbeterd.

Een IT-adoptie traject zet je in bij de introductie van nieuwe technologie, denk aan een digitale werkplek, Office 365 of Microsoft Teams. Daarnaast wordt het door organisaties ingezet als continu proces voor het bijschaven van digitale vaardigheden, security awareness en verbeteren van productiviteit.

Het succes van IT projecten valt of staat met de adoptie van nieuwe technologie bij je medewerkers. Zijn ze digivaardig genoeg om deze nieuwe technologie aan de slag te gaan? Een digivaardige medewerker is een tevreden medewerker die efficiënt met IT-middelen omgaat en bijdraagt aan verbetering van de productiviteit.

Ieder IT-adoptie programma wordt afgestemd op de (nieuwe) praktijksituatie voor medewerkers, werkstijlen, digivaardigheden en specifieke leerwensen. Neem contact op voor meer informatie of vraag vrijblijvend een demo aan.

Stappenplan voor een geslaagde adoptie van nieuwe technologie

Whitepaper sticky form 190 x 260 v2

* Om je te kunnen e-mailen hebben we een opt-in van je nodig. Lees onze privacy statement hier.