IT-serviceverlener Ictivity ondersteunt Gemeente Beek bij de overstap naar Microsoft Surface met Microsoft 365. Met het uitreiken van persoonlijke devices zet de gemeente de eerste stap richting hybride werken. De nieuwe Microsoft 365 werkplek moet de 190 medewerkers optimaal ondersteunen in het uitvoeren van werkzaamheden, waar en wanneer ze maar willen. Ictivity Training wordt ingezet om medewerkers te leren hoe ze alle voordelen van de nieuwe werkplek benutten. In de training is ook aandacht voor security awareness, zodat alle medewerkers weten hoe ze hun persoonlijke device veilig gebruiken.

Zelfstandig en klassikaal leren met eigentijdse aanpak
Werken met een persoonlijk device in plaats van een computer, betekent een verandering voor de medewerkers van Gemeente Beek. Met een leertraject op maat – dat bestaat uit een combinatie van klassikaal en zelfstandig online leren – worden de medewerkers begeleid tijdens deze verandering. Om de medewerkers te enthousiasmeren deze verandering goed te adopteren, wordt gebruikgemaakt van de Ictivity KennisHub, een online Learning Experience Platform. Hier kunnen ze zelfstandig informatie terugvinden die middels een op maat leerpad wordt aangeboden. Deze eigentijdse aanpak zorgt ervoor dat medewerkers alleen leren wat ze nodig hebben om hun werk goed te doen.

Paul Beeren, coördinator en beleidsadviseur ICT bij Gemeente Beek: “Ik ben blij dat we samen met Ictivity een succesvolle adoptie van de nieuwe werkplek hebben gecreëerd. Door de training van Ictivity konden medewerkers in een ontspannen sfeer leren over hun nieuwe werkplek. De persoonlijke aanpak van de trainers heeft ervoor gezorgd dat alle medewerkers de trainingen succesvol hebben doorlopen en weten hoe ze veilig en efficiënt met hun online werkplek aan de slag kunnen. Door oog te hebben voor de persoonlijke situatie van medewerkers, zoals minder ICT-vaardigheden of een sceptische houding, was iedereen erg tevreden over de aanpak. Nu medewerkers uit de voeten kunnen met hun persoonlijke device, geven we invulling aan een veilige manier van hybride werken.”

Toine van Eijk, directeur training bij Ictivity: “Het is mooi om te zien dat de Gemeente Beek met deze nieuwe werkplek stappen zet richting hybride werken. Naast het uitreiken en af-configureren van de devices helpen we medewerkers om succesvol te werken met de nieuwe Microsoft 365 werkplek. We leggen uit wat Windows 11 kan en welke nieuwe features er zijn, zodat medewerkers het systeem optimaal kunnen benutten. Ook leggen we uit wat de veiligheidsrisico’s zijn van een persoonlijk device. Die bewustwording is belangrijk om de IT-omgeving van de gemeente veilig te houden. We zijn blij dat we de gemeente op deze manier kunnen ondersteunen richting veilig en succesvol online werken.”