Op woensdag 13 september verwelkomde Ictivity een selecte groep relaties voor een Incident Readiness Programma. We ontvingen onze gasten in de geavanceerde Cybertruck van WithSecure die door Europa reist en voor een dag bij Ictivity op locatie was.

Ransomware play
Een van de onderdelen van het Incident Readiness Programma was de Ransomware Play, waarbij de deelnemers werden meegenomen in een gesimuleerde cyberaanval. Tijdens deze cybergame opereerden de deelnemers als Chief Information Security Officers (CISO’s) van een organisatie en dienden ze snel en strategisch te reageren op realistische cyberdreigingen. Deze game benadrukt het belang van proactieve beveiligingsmaatregelen en de cruciale rol van een CISO in het beschermen van een organisatie tegen cyberaanvallen. Daarnaast werd het belang van een Incident Response Plan nog eens extra duidelijk. De experts van WithSecure deelden waardevolle inzichten en strategieën uit de praktijk, waardoor de ervaring niet alleen leerzaam was maar ook direct toepasbaar. Aan het einde van de dag namen ook een aantal Ictivianen deel aan de game. Binnen Ictivity krijgt IT Security steeds meer belang in al onze activiteiten, en een realistische game zoals deze bood waardevolle nieuwe inzichten. 

Security Outcome Canvas
Tijdens de sessie werd ook de Security Outcome Canvas toegelicht, een handig hulpmiddel om op 1 A4 de hoofdlijnen van je strategie en doelstellingen op het gebied van security vast te leggen en de vertaalslag maakt van het securitybeleid naar de doelstellingen van je organisatie. In zeven deelgebieden maak je inzichtelijk wat de belangrijkste risico’s zijn, doelstellingen, kansen, welke initiatieven er al zijn, welke resources benodigd zijn en welke investering er nodig is. Met de ingevulde canvas heb je een handig document in handen waarmee je in begrijpelijk taal, zonder technische termen, de organisatie kunt meenemen in je aanpak en een basis hebt voor verdere concretisering.  

Wil je meer weten over IT Security? Of wil je zelf aan de slag met het uitwerken van een Security Outcome Canvas? Gebruik daarvoor de gratis template of neem contact met ons op.