Antares is een middelgrote woningcorporatie met ongeveer 6000 verhuurobjecten. Antares houdt zich onder andere bezig met het bouwen, verhuren en onderhouden van woningen in Noord-Limburg.

Antares is al sinds 2007 een trouwe relatie van Ictivity en staat aan de vooravond van een vernieuwing van de gehele IT omgeving. Enerzijds heeft dit te maken met het vervangen van enkele onderdelen uit de IT omgeving (onder andere Novell) en de wens om te standaardiseren, anderzijds om aan de veranderde behoeften vanuit de organisatie (de interne klant) te kunnen blijven voldoen. Denk hierbij aan het groeiend aantal thuis- en flexwerkers. Een belangrijke eis vanuit IT is de mogelijkheid om de nieuwe omgeving centraal te kunnen beheren.

De werkzaamheden die De Ictivity Groep bij Antares gaat uitvoeren, zijn:

  • Een migratie van Novell file- en printservices naar het Microsoft platform;
  • Een migratie van het Novell GroupWise E-mailsysteem naar Microsoft Exchange 2010;
  • Invoering van een nieuw werkplekconcept op basis van o.a. Microsoft Remote Desktop Services, Citrix Provisioning Server 6.0, Citrix XenApp 6.5, RES Workspace Manager 2011 en VMware ThinApp;
  • De implementatie van een nieuwe back-up omgeving;
  • De implementatie van een nieuwe e-mailarchivering omgeving;
  • De implementatie van twee nieuwe netwerksecurity appliances;
  • Projectmanagement.

Door het uitvoeren van bovengenoemd project verkrijgt Antares een ICT omgeving die modern en flexibel is, die nieuwe functionaliteit biedt voor haar eindgebruikers en die toch effectief beheersbaar blijft. Het gehele project (bestaande uit diverse deelprojecten) en wordt in 2012 nog volledig opgeleverd.

Rogier Verheijen, Hoofd ICT bij Antares:
We zien met vertrouwen dit project tegemoet. Na een gedegen vooronderzoek alsmede een Proof of Concept voor het nieuwe werkplekconcept hebben we een duidelijk beeld van hoe de nieuwe ICT omgeving er uit gaat zien. Wij geloven dat langdurige partnerschap zijn vruchten afwerpt bij kennisintensieve trajecten. Afgelopen jaren heeft Ictivity ruimschoots bewezen brede (waaronder Novell en Microsoft) alsmede diepgaande kennis in huis te hebben. Dat Ictivity kennisleverancier en geen hard-/software leverancier is, is daarbij een pré.