Eindhoven, 27 maart 2012

Brabant Water, leverancier van drink- en industriewater aan de inwoners en het bedrijfsleven in heel Noord-Brabant, traint komend jaar 150 personen voor het Europees Computer Rijbewijs (ECDL).

De eerste 45 personen zijn in samenwerking met Ictivity Training getraind en geslaagd. De komende periode worden ruim 100 personen opgeleid.

Het belang van dit computer rijbewijs is het verbeteren van de digitale vaardigheden van gebruikers. Met het Europees Computer Rijbewijs heeft Brabant Water een onafhankelijk toets instrument in handen waarmee per gebruiker aangetoond wordt dat ze over de gewenste digitale vaardigheden beschikken.

John de Schepper, Hoofd Regio Zuid Oost Brabant Water: “In onze dagelijkse praktijk zorgen we dat de waterkwaliteit en dienstverlening van het hoogste niveau is voor onze klanten. Automatisering helpt ons daarbij en speelt daar een steeds grotere rol in. Daar willen we, van monteur tot hoofd regio, goed op voorbereid zijn. Met Ictivity komen we zo een stap verder”.

Performance management en verbetering -meer doen met dezelfde mensen- is een belangrijk agendapunt voor 2012 bij veel organisaties. De eerste stap die organisaties hierin maken is het in kaart brengen en verbeteren van de digitale vaardigheden van de gebruikers. Wij zijn blij dat Brabant Water voor ons gekozen heeft zodat we gezamenlijk deze vaardigheden van hun medewerkers naar een hoger niveau kunnen tillen, aldus Toine van Eijk, directeur Ictivity Training.