Axez en Ictivity bundelen krachten en bieden totaalconcept voor beheer- en monitoring-services voor datacenter en infrastructuur.

Remco van der Molen Kuipers, commercieel directeur Axez ICT Solutions en Geert Visser, directeur Ictivity

Remco van der Molen Kuipers, commercieel directeur Axez ICT Solutions en Geert Visser, directeur Ictivity

Continuïteit van de ICT-infrastructuur is een belangrijk thema voor veel MKB- en enterprise-organisaties. Deze infrastructuur is in een groot aantal gevallen van bedrijfskritisch belang en een verstoring kan fikse (financiële) gevolgen hebben. Om aan de marktvraag te voldoen en gericht advies te kunnen geven over beheervraagstukken, gaan datacenter-leverancier AXEZ en ICT-dienstverlener Ictivity een strategisch partnerschap aan.

AXEZ verdiept zich als datacenter-specialist in de bedrijfsprocessen van klanten, zodat ze deze organisaties optimaal kunnen adviseren over de meest geschikte datacenter-oplossing. Of het nu gaat om een on-site-, cloud- of een hybride-oplossing, de kern is hetzelfde: het moet werken zoals afgesproken. Maar het moet ook blijven werken, vandaar dat dienstverlening op het gebied van proactief beheer steeds belangrijker wordt. Het adequaat oplossen van een verstoring is natuurlijk belangrijk, het voorkomen daarvan is nog veel beter.

Centraal aanspreekpunt
In de dagelijkse praktijk, maar zeker in geval van een calamiteit, zijn klanten gebaat bij één centraal aanspreekpunt met voor hen bekende gezichten. Dat is wat IT-dienstverlener Ictivity bij veel klanten opmerkt. Geen eindeloze discussies over verantwoordelijkheden, maar duidelijke regie en korte communicatielijnen. Een verstoring kan de bedrijfsvoering per slot van rekening in gevaar brengen met alle financiële gevolgen van dien en moet dus snel en adequaat worden opgelost.

Totaalconcept
“Feitelijk is deze samenwerking een formalisering van wat we al bij een aantal van onze klanten in de praktijk brengen. Wij zijn blij dat we onze samenwerking nu als één product in de markt kunnen zetten. Klanten vragen ons meer en meer om dagelijks ICT-handelingen over te nemen, zodat hun eigen personeel zich kan richten op het primaire proces. Dat kunnen wij ze nu in één totaalconcept bieden,” stelt Remco van der Molen Kuipers, commercieel directeur bij AXEZ ICT Solutions. Ook Geert Visser, directeur van Ictivity, is enthousiast over de samenwerking: “Onze diensten sluiten ideaal aan om gezamenlijk klanten te helpen met het vergroten van beheersbaarheid, veiligheid en continuïteit op het gebied van IT. En, belangrijker nog, de gebruikerservaring te verbeteren.”