Van 16 tot en met 29 januari was in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven de crème de lá crème het mondiale waterpolo te bewonderen. De EK organisatie had de gemeente Eindhoven gevraagd om op ICT gebied een professioneel en veilig netwerk-internetvoorziening te leveren tijdens het EK Waterpolo 2012.

Het netwerk werd geleverd als service voor de toernooi organisatie, de zwemmers, pers/media en om de bezoekers te voorzien in de vraag naar internet.

Gemeente Eindhoven heeft dit projectmatig aangepakt in samenwerking met 4IP Solutions, specialist in high-end IP oplossingen en onderdeel van De Ictivity Groep.

De gemeente zocht een geschikte ICT partner die de netwerkinfrastructuur voor het evenement kon voorbereiden, opbouwen en onderhouden. Dit alles conform de eisen en wensen van de aanwezige toernooi organisatie, pers/media en wedstrijdleiding. Omdat 4IP Solutions en de gemeente Eindhoven het EK zwemmen kortebaan 2010 en het WK zwemmen voor gehandicapten 2010 al samen tot een succes maakten, kwam de samenwerking weer snel tot stand.

De Ictivity Groep heeft de netwerkvoorzieningen, telefonie, internetvoorziening zowel wireless als bedraad, in samenwerking met EventsIT geïmplementeerd en gefaciliteerd. Daarnaast hebben medewerkers van Ictivity Staffing de diverse printers en een 30-tal werkplekken voor de eerdergenoemde aanwezigen verzorgd en geïnstalleerd.

Peter Scheepers, projectleider gemeente Eindhoven: “Voor de gemeente Eindhoven is dit wederom een prestigieus project met een groot afbreukrisico. Zowel de interne samenwerking tussen de sectoren “Sport & Bewegen” en “Informatie & Beheer” alsmede de samenwerking met de EK organisatie (EventsIT) en De Ictivity Groep waren zeer belangrijk voor ons. We zijn zeer tevreden over de uitvoering door 4IP/De Ictivity Groep en kunnen wederom spreken van een geslaagde samenwerking.”

“Een evenement zoals dit vraagt om maximale flexibiliteit van onze organisatie en medewerkers. De uitdaging ligt dan in het snel schakelen tussen alle betrokken partijen. De strikte eisen en wensen vanuit de organisatie creëren een hoog afbreukrisico. Dat maakt het voor ons weer een zeer uitdagend en aantrekkelijk project!” aldus Erwin van Houts, General Manager 4IP Solutions.