Bij de overstap van een traditioneel werkplekconcept naar een online werkplek zoals Omnia, zijn de legacy applicaties altijd een aandachtspunt. Maar wij vinden voor iedere applicatie een oplossing. Daarom hebben wij een nieuwe functionaliteit toegevoegd aan Omnia Workspace. Het was al mogelijk om applicaties via Citrix te publiceren binnen Omnia en nu is het ook mogelijk om Remote Desktops Services (RDS) van Microsoft te integreren!

We hebben deze functionaliteit vooral toegevoegd omdat wij in de praktijk merken dat, ondanks het feit dat Citrix veel functionaliteit toevoegt, er organisaties zijn waarvoor de inzet van een zwaar SBC concept overbodig is en de business case moeilijk sluitend is te maken.

RDS is een goedkopere oplossing die in een lichtere omgeving prima in te zetten is. Het grote voordeel van de inzet van deze technologie is dat hij volledig hybride is in te zetten, geïntegreerd met Microsoft Office 365 en Omnia, inclusief Single-Sign-On functionaliteit. Hierdoor kunnen wij heel doelgericht legacy applicaties ontsluiten naar eindgebruikers. En dit op een efficiënte, kostenbesparende en flexibele manier. Standaard is RDS niet in een browser te gebruiken, maar binnen Omnia Workspace is het volledig op basis van HTML5 gebouwd. Dit zorgt ervoor dat wij RDS op een eenvoudige manier in het gebruikersmodel kunnen opnemen, voor een prijs per user per maand.

Doordat wij voortdurend bezig zijn met de ontwikkeling van Omnia en het uitbreiden van onze dienstverlening, bieden wij onze klanten een uitgebreid scala aan mogelijkheden om de transformatie naar een digitale werkplek mogelijk te maken. In een kort haalbaarheidsonderzoek naar de organisatorische, financiële en technische impact maken wij snel inzichtelijk wat voor u de mogelijkheden zijn.

Wil je meer ontdekken over Omnia? Vraag eens een demo aan.