De Single Sign-On ervaring in Omnia is sterk verbeterd dankzij de volledige integratie van Microsoft Cloud (Azure en Office365) , Omnia Workspace en het Citrix platform.

Single Sign on uitgebreid in digitale werkplek Omnia WorkspaceWerken vanuit de browser
Wij werken continue aan het ontwikkelen van Omnia, onze digitale browser-based werkplek. Zo heeft Ictivity in samenwerking met Citrix de Single Sign-On ervaring op het Omnia platform sterk verbeterd. Wij hebben gezorgd voor een volledige integratie op het gebied van authenticatie tussen het Microsoft Cloud (Azure en Office365) , Omnia Workspace en Citrix platform. Door de inzet van deze nieuwe technologie hebben wij er een transparante, hybride omgeving gecreëerd, waarbij een gebruiker volledig vanuit de browser kan werken zonder dat hij telkens opnieuw in moet loggen op applicaties. Dit verhoogt de gebruikerservaring, omdat een gebruiker nog makkelijker via een logisch pad bij zijn informatie kan komen. Dat levert tevreden gebruikers op!

Authenticatie technologie
Een ander pijnpunt wat hiermee opgelost wordt heeft te maken met informatiebeveiliging en security. Deze verregaande integratie tussen de verschillende platformen draagt bij aan het verhogen van de veiligheid van de informatievoorziening, omdat een gebruiker niet meer hoeft te werken met verschillende usernames en passwords. Door met sterke authenticatie in te loggen op Omnia, krijgt de gebruiker toegang tot alle informatiebronnen en applicaties die hij nodig heeft om zijn taken te kunnen uitvoeren. Deze oplossing maakt het makkelijker voor gebruikers om het werken met verschillende systemen zonder dat zij zich zorgen hoeven te maken over beveiliging. Het haalt de ergernis rondom de hoeveelheid inlog-accounts weg en verminderd de kans op onveilige situaties (zoals het bijhouden van wachtwoorden in Excel sheets). Deze authenticatie technologie biedt naar de toekomst toe nog meer mogelijkheden omdat er een betere integratie ontstaat tussen Microsoft en Citrix technologie. Deze ontwikkelingen volgen wij op de voet zodat wij ons kunnen blijven inzetten om het gebruikersgemak nog verder te verhogen.

Wil je meer weten over Omnia en hoe een digitale werkplek je medewerkers slimmer laat werken? Bekijk de whitepaper of neem contact met ons op!