Scense lanceert versie 8 van haar workspace management suite. Scense 8 verandert elke virtuele en fysieke pc of laptop in een persoonlijke en op maat gemaakte werkplek met universele toegang tot it-diensten, gebaseerd op de omgeving van de gebruiker. Samen met Live Profiles en dynamisch printer-beheer zorgt dit voor een hoge mate van vrijheid en personalisatie voor de gebruiker, terwijl de controle stevig in handen blijft van de it-afdeling.

Scense is al jaren bekend als een eenvoudig te gebruiken en efficiënte workspace management oplossing voor desktop-omgevingen met pc’s, laptops, terminal services en virtuele desktops. Scense 8 gaat verder en adresseert nu de meest recente it-uitdagingen en toepassingsgebieden nog beter op de bekende elegante manier. Beheer uitdagingen rondom mobiele gebruikers, gebruikers met hun eigen laptop of pc evenals uitdagingen rondom virtuele desktops worden opgelost met hetzelfde gemak.

Met de ondersteuning van Microsofts Windows Communication Foundation (WCF), leunt het hart van Scense nu op Microsofts Internet Information Services. De schaalbare en open architectuur van IIS heeft vele voordelen voor een Scense omgeving. Scense in combinatie met WCF resulteert ook in de ondersteuning van nieuwe communicatieprotocollen. De volledige Scense service portfolio is nu dan ook beschikbaar via het internet, met inbegrip van applicatie distributie.

Scense 8 betekent de introductie van ‘scopes’. Scopes zijn verzamelingen van ‘criteria’, welke kunnen worden gebruikt om een groep gebruikers of computers zeer specifiek aan te duiden op basis van hun omgeving. Deze scopes komen overal terug in Scense 8 en worden gebruikt voor applicatie-, printer-en andere opdrachten. Scense 8 bevat meer dan 20 criteria welke alle oude condities vervangen en nieuwe toevoegen, zoals ip-subnet controles, besturingssysteem-en hardware attributen en ‘Computer Locatie’.

Scense 8 bevat ‘locatie diensten’ die beslissingen op basis van de locatie van de computer mogelijk maken. Beheerders kunnen een hiërarchische structuur maken van de locaties van een organisatie met gebouwen, verdiepingen, kamers et cetera. Deze ‘kaart’ kan vervolgens worden gebruikt om bijvoorbeeld applicaties en printers toe te wijzen of te koppelen op basis van de locatie van de gebruiker.

Scense 8 biedt ook ondersteuning van Windows Server 2012, SQL Server 2012 en Windows 8.