Ictivity Training, de opleidingstak van Ictivity, start met het aanbieden van nieuwe vormen van IT-onderwijs en -trainingen. Inspelend op uiteenlopende behoeften, kunnen deelnemers vanaf nu een leermethode kiezen die het beste bij hen past, waaronder individuele begeleiding of een virtueel klaslokaal.

Mensen leren het snelst en meest effectief als de leervorm past bij hun eigen leerstijl, de gewenste doelen, het kennisniveau en de leeromstandigheden. Klassikale trainingen worden nog het meest toegepast, maar er is steeds vaker behoefte aan nieuwe vormen van onderwijs. Dankzij technologische ontwikkelingen zijn andere vormen en methodes ook beter mogelijk.

Virtual Classroom
De nieuwe Virtual Classroom van Ictivity Training maakt het mogelijk om een klassikale training op afstand bij te wonen. De deelnemer krijgt dezelfde leerstof aangeboden op een vergelijkbare manier als bij klassikaal onderwijs, maar hij volgt de training vanuit zijn eigen werk- of thuissituatie, via een browser. Slides en het interactieve whiteboard worden getoond en er is direct contact met de docent mogelijk. De deelnemer heeft dus een vergelijkbare beleving als klassikaal leren, inclusief interactie met de trainer, maar zonder de reistijd en reis- en verblijfkosten.

Individueel Begeleid Leren (IBL)
Individueel Begeleid Leren is een leermethode waarin een training onder begeleiding van een ervaren docent wordt doorlopen. Op die manier kan specifieker worden ingegaan op persoonlijke leerdoeleinden en kan een deelnemer in zijn eigen tempo de lesstof tot zich nemen. Samen met gecertificeerde trainers stel je een leerprogramma samen en bepaal je de duur. Bij Individueel Begeleid Leren leer je alleen wat je echt nodig hebt en bieden we een hoge doorgangsgarantie.

E-Learning
Ictivity Training biedt verder een persoonlijk online leerportaal waar men terecht kan voor allerhande achtergrondinformatie en lesmateriaal, prepaid trainer support waarin specifieke leervragen kunnen worden behandeld en een gecombineerde variant (blended training) waarin klassikaal onderwijs en e-learning samenkomen.

Toine van Eijk, directeur Ictivity Training: “Iedereen leert op zijn eigen manier. Daar moet je lesprogramma’s dus op afstemmen. Ictivity heeft zowel de kennis als technische middelen in huis om een zeer gevarieerd lesprogramma aan te bieden in allerlei vormen en methodes. Onze trainingslokalen in Eindhoven en Vianen zijn optimaal ingericht om klassikaal leren te virtualiseren. Zo kunnen mensen vanuit huis of een andere locatie deelnemen. De combinatie van aanwezige expertise, kundige docenten en slimme technologische oplossingen maken de kennisuitwisseling optimaal voor iedere deelnemer.”