Introductie

De laatste jaren heeft het gebruik van mobiele devices zoals smartphones en tablet PC’s een gigantische vlucht genomen. Ongetwijfeld werken uw medewerkers ook al met een iPad of HTC op kantoor. Maar is uw IT beheer organisatie daarop berekend? Hoe gaat u om met de beveiliging van deze apparaten? En wat indien een medewerker zo’n apparaat verliest? Is de data goed beveiligd? Houden de gebruikers zich aan de spelregels van het gebruik? Ergo: hoe is de mobiele apparatuur op een eenvoudige en kosteneffectieve manier te beheren?

Ictivity heeft hiervoor het Mobile Device Management (MDM) Concept ontwikkeld.

Het veranderde werken

Nieuwe manieren van werken vragen om veel autonomie voor gebruikers. Het credo “ongeacht tijd en plaats werken” is daardoor actueler dan ooit. Mobiele devices passen daar naadloos in. Hetzij door de organisatie verstrekt, hetzij door de gebruiker zelf meegebracht. Die tablets of mobieltjes geven uw medewerkers de mogelijkheid om altijd en overal bedrijfsgegevens en -applicaties te raadplegen. Het verhoogt de betrokkenheid en efficiency.

De uitdaging

De mobiele apparatuur zorgt echter ook voor een uitdaging op het gebied van beheer en beveiliging. Denk hierbij aan zaken als het beveiligd beschikbaar stellen van applicaties en data? Welke functionaliteit krijgen gebruikers? En: hoe krijgen en houden we van alle merken, typen mobiles met de grote diversiteit aan besturingssystemen de kennis in huis? Welke risico’s zijn er als gebruikers zelf applicaties op een mobiele device installeren? Hoe voorkom je dat de kostbare bedrijfsgegevens op de iPad in verkeerde handen vallen? Kortom: hoe houd je op een eenvoudige en kosteneffectieve manier controle over de mobiele devices en tablets?

Visie Ictivity

Ontwikkelingen op het gebied van mobiles en het management daarvan volgen elkaar in razend tempo op. De beheerlast van een MDM omgeving is voor uw IT beheerder erg hoog. Onze visie is dan ook: kies voor een Cloudoplossing aangevuld met persoonlijke ondersteuning indien u vragen of calamiteiten heeft. Alle wijzigingen in de software worden direct verwerkt zonder inspanning van uw beheerders of downtime voor de devices of beheersoftware. Cloud geeft u up-to-date software met een hoge beschikbaarheid (>98%). Tevens zorgt onze cloudoplossing voor transparantie in de beheerkosten. U betaalt een vast bedrag per device per maand. Verandert het aantal gebruikers, veranderen uw kosten.

En leg (een deel) van de eindverantwoordelijkheid voor het juist omgaan met de iPad of mobile bij de eindgebruiker. Daar hoort ook veilig gebruik bij. Ons MDM concept voorziet in een zogenaamde selfservice portal voor de gebruikers. Zij kunnen hierdoor altijd en overal het device blokkeren of schoonmaken bij diefstal of verlies.

Het concept heeft de volgende kenmerken:

  • Cloudoplossing
  • Inclusief onderhoud, upgrades en updates
  • Hoge beschikbaarheid
  • Adequate beveiliging
  • Selfservice portal voor de gebruiker
  • ServiceDesk met MDM-kennis voor gebruikers (tussen 8:00 en 18:00 uur)
  • Periodieke rapportage op het gebruik van mobiele devices