“Moeten we als bedrijf nog wel investeren in ICT apparatuur?” is een vraag die zich steeds vaker voordoet. We zijn ons er nu meer dan ooit bewust van dat we flexibel en snel in moeten spelen op marktontwikkelingen. De wereld verandert met de dag. Niet alleen economische invloeden spelen een belangrijke rol in onze besluiten. Ook technische ontwikkelingen komen en gaan steeds sneller. En natuurlijk zorgt de groeiende interne vraag, om de ICT meer aan te sluiten op de business, voor veranderingen.

Het is dan ook logisch dat de ICT infrastructuur snel aan de nieuwe situatie aangepast moet kunnen worden, tegen lage kosten. En uiteraard zonder dat de bestaande apparatuur sneller wordt afgeschreven.

Infrastructure as a Service

Het antwoord op bovenstaande ligt bij Infrastructure as a Service. IaaS is een sterk aan populariteit winnende dienst waarbij u de infrastructuur vanuit de cloud krijgt. Van servers en storage tot firewalls. Deze dienst is zeer flexibel. U kunt eenvoudig het aantal servers of de benodigde opslagcapaciteit aanpassen op het moment dat u die behoefte heeft. En u rekent af voor het daadwerkelijke gebruik. Zonder hiervoor te investeren. Uw vermogen blijft dus beschikbaar voor zaken waarmee u uw geld echt verdient.

Flexibiliteit

IaaS biedt u niet alleen een flexibele infrastructuur waarmee u snel veranderingen op veranderingen inspringt. De (virtuele) apparatuur en bijbehorend besturingssysteem worden voor u beheerd. Hierdoor bespaart u op beheerkosten. Net als op energie en vierkante meters. U heeft tenslotte geen of minder apparatuur in huis waarvoor u een speciale geconditioneerde ruimte heeft ingericht.

Heeft u geen geprepareerde computerruimte? Dan is de keuze voor IaaS nog eenvoudiger. De componenten staan in een speciaal daarvoor ingericht datacenter. Een hoge beschikbaarheid van uw ICT omgeving is daarmee gegarandeerd. Kortom: IaaS is in veel gevallen een uitstekend alternatief voor het investeren in nieuwe ICT apparatuur. Het biedt een zeer hoge beschikbaarheid, u kunt snel inspelen op ontwikkelingen en uw beheerlast gaat omlaag. En u betaalt periodiek voor datgene dat u daadwerkelijk gebruikt.

Kennis en ervaring

Ed-Holtzer nieuwsbriefDe consultants en adviseurs van De Ictivity Groep hebben ruime ervaring op het gebied van Infrastructure as a Service. Zij zijn dan ook de aangewezen personen om hierover te sparren. Wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op: telefoon: 088 – 428 48 48 mail: [email protected]

Auteur:Ed Holtzer ([email protected])