Outsourcing Performance 2019
Vorige week werden de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek 2019 van Giarte. Giarte is een onderzoeksbureau op het vlak van IT-outsourcing en legt al meer dan 15 jaar ervaringskennis en belevingen vast over IT-dienstverlening in zakelijke omgevingen. Met de Outsourcing Performance (OP), de grootste benchmarkstudie van IT managed services in Nederland, biedt Giarte uitbestedende partijen een objectieve blik op de IT-uitbestedingsmarkt, zodat zij hun sourcing strategie optimaal kunnen onderbouwen.

Trustscore
Dit jaar deed Ictivity voor de eerste keer mee aan de benchmark en is als nieuwkomer met een bovengemiddelde score in het mid-market segment, opgenomen in het beroemde gele boek van Giarte. Met een trustscore van 81 en een proactiviteitsscore van 70 laten we zien boven het gemiddelde in de markt gewaardeerd te worden (Peergroup gemiddelde respectievelijk 77 en 68).

Klanten waarderen ons met name op de onderdelen bereidheid (“Ictivity spant zich in om ons als klant tevreden te stellen”, score 87) en innovations (“Ictivity realiseert relevante vernieuwingen en innovaties”, score 72).

Scores Ictivity Outsourcing Performance Giarte

Dienstentevredenheid
Qua dienstentevredenheid behaalde Ictivity een tweede positie op het onderdeel Managed Security (score 8,4). Ook op het onderdeel End User Management behaalden we een mooie 8,0.

Wilbert van Beek, Commercieel Directeur Ictivity: “We zijn trots op ons team dat ervoor gezorgd heeft dat we als nieuwkomer in de benchmark meteen zo’n mooi resultaat te kunnen laten zien. Vooral de score op End User Management onderstreept dat de User Based Computing visie die we uitdragen ook echt zo ervaren wordt door onze klanten. Het onderzoek is voor ons vooral ook bedoeld om inzicht te krijgen in onze verbeterpunten. Naast de uitgebreide evaluatie met Giarte werken we aan een nieuwe opzet van ons klantbelevingsprogramma waarin we samen met onze klanten nog verder op de verschillende onderdelen zullen inzoomen”.

De volledige resultaten van het Giarte onderzoek zijn hier te lezen.