Fortinet

FortinetFortinet zorgt voor real-time hardware beveiligingssystemen voor netwerken. Ictivity, 4IP Solutions en Fortinet hebben sinds 2012 een partnership en heeft Silver status binnen het partnerprogramma van Fortinet.

Fortinet en 4IP

“Fortinet hecht er belang aan dat haar partners in staat zijn de oplossingen van Fortinet zoals FortiGate, FortiManager en FortiAnalyzer op deskundige wijze te kunnen presenteren, implementeren, onderhouden en supporteren. 4IP, onderdeel van Ictivity, heeft meerdere Fortinet gecertificeerde engineers in dienst en is absoluut in staat om te voldoen aan de hoge eisen die Fortinet stelt aan haar partnerprogramma. 4IP en Fortinet hebben een prettige constructieve relatie waarbij de lijnen kort zijn en we elkaar snel weten te vinden. In de afgelopen jaren heeft 4IP vele succesvolle Fortinet implementaties verricht bij haar klanten en vanuit Fortinet kunnen wij dan ook stellen dat we zeer content zijn met deze samenwerking en dat wij Ictivity/4IP regelmatig aanbevelen bij onze klanten en prospects. We kijken er naar uit om de samenwerking verder te intensiveren de komende jaren en blijven investeren in kennis en kunde.”

Martijn van Weede
Channel Manager

Over Fortinet

Fortinet, de marktleider in UTM (Unified Threat Management), biedt geïntegreerde beveiligingssystemen voor netwerken, die worden gebruikt door grote en kleine bedrijven en service providers om hun IT security te verhogen terwijl hun totale operationele kosten dalen. Losse oplossingen (point solutions) leiden namelijk tot hogere kosten (meer vendors, meer licentiekosten), zijn lastig integraal te beheren, vertragen de verwerkingssnelheid en bieden een lager security-niveau. Ondernemingen willen ook hun security consolideren op één platform.

De FortiGate UTM-appliances van Fortinet zijn in feite hele krachtige hardware firewalls die naast firewalling 7 extra beveiligingsfuncties bieden: Intrusion Prevention (IPS) , Antivirus, Antispam, Antispyware, Webfiltering en SSL-VPN. De appliance is dus geen lappendeken van beveiligingsoplossingen van andere aanbieders. Dit komt de security en de verwerkingssnelheid sterk ten goede. Het diepgaand insecteren van datastromen kan vertragend werken, maar niet bij de FortiGate.

Wat de verwerkingssnelheid ook bevordert, is dat FortiGate appliances draaien op speciaal door Fortinet ontworpen processors (ASICS). Hierdoor werken ze volledig geïntegreerd met elkaar en worden ze via de automatische updateservices dagelijks (of bij een grote virusuitbraak meermalen per dag) ververst.

De FortiGate appliances worden automatisch up-to-date gehouden en helpen te beschermen tegen de meest destructieve, content-gebaseerde dreigingen via email en web. Gemakkelijk beheer is cruciaal. Ook om die reden is de integrale samenwerking van de beveiligingsfunctionaliteiten altijd beter dan het aan elkaar knopen van allerlei verschillende applicaties van verschillende vendors die elk een eigen beheer methodiek met zich meebrengen. Fortinet biedt eenvoudig via de browser dezelfde beheerinterface, voor alle FortiGate-systemen in het portfolio, van de kleinere systemen voor thuisgebruik en SOHO tot en met de zware systemen die datacentra en telco’s beveiligen en alles wat daar tussen ligt. Dat maakt Fortinet producten ook voor MKB-bedrijven interessant. Immers veel MKB’s hebben een hoofdkantoor met misschien enkele vestigingen of filialen. Het Fortigate portfolio is zo samengesteld dat voor elke behoefte en elk budget een systeem geboden wordt. Ook in end-point security is voorzien: PC’s, laptops, maar ook PDA’s en smartphones zijn te beveiligen met FortiClient software.

Alleen FortiGate systemen gaan verder dan traditioneel UTM door ook networkingfunctionaliteit te bieden in de vorm van switching en routing op de lagen twee en drie. Fortinet is bovendien de enige leverancier die enterprises, MSSPs en carriers een high-performance platform voor gevirtualiseerde UTM security kan bieden. FortiGate wordt gecompleteerd door de FortiMail, FortiAnalyzer en FortiManager appliances.