FortinetFortinet zorgt voor real-time hardware beveiligingssystemen voor netwerken. Ictivity, 4IP Solutions en Fortinet hebben sinds 2012 een partnership en hebben een Gold status binnen het partnerprogramma van Fortinet.

Fortinet en 4IP
Al jarenlang staat 4IP bekend als een van de meest kundige partijen op het gebied van de netwerk-security oplossingen van Fortinet. Met niet minder dan 12 gecertificeerde NSE engineers behoren ze met recht tot de groep specialisten. 4IP is in staat om van begin tot eind een klant te begeleiden in hun proces tot het verhogen van de beveiliging van het netwerk. Dit begint bij een goede inventarisatie van de situatie en een gedegen advies. Het kundig implementeren en vervolgens onderhouden van deze oplossing behoort daarnaast tot de mogelijkheden. Steeds vaker zien wij dat 4IP ervoor kiest om gebruik te maken van de kracht van de Security Fabric – het framework dat Fortinet biedt om verschillende netwerk-security systemen met elkaar te integreren om hier automatiseringsvoordelen uit te halen. Samen zorgen we er zo voor dat organisaties niet alleen veiliger kunnen werken maar ook steeds efficiënter worden. Fortinet is trots op de samenwerking met 4IP en kijkt ernaar uit om ook in de toekomst in veel projecten te mogen samenwerken.

Frank van Gaarden, Channel Manager Fortinet

Over Fortinet
Fortinet, de marktleider in UTM (Unified Threat Management), biedt geïntegreerde beveiligingssystemen voor netwerken, die worden gebruikt door grote en kleine bedrijven en service providers om hun IT security te verhogen terwijl hun totale operationele kosten dalen. Losse oplossingen (point solutions) leiden namelijk tot hogere kosten (meer vendors, meer licentiekosten), zijn lastig integraal te beheren, vertragen de verwerkingssnelheid en bieden een lager security-niveau. Ondernemingen willen ook hun security consolideren op één platform.

De FortiGate UTM-appliances van Fortinet zijn in feite hele krachtige hardware firewalls die naast firewalling 7 extra beveiligingsfuncties bieden: Intrusion Prevention (IPS) , Antivirus, Antispam, Antispyware, Webfiltering en SSL-VPN. De appliance is dus geen lappendeken van beveiligingsoplossingen van andere aanbieders. Dit komt de security en de verwerkingssnelheid sterk ten goede. Het diepgaand insecteren van datastromen kan vertragend werken, maar niet bij de FortiGate.

Wat de verwerkingssnelheid ook bevordert, is dat FortiGate appliances draaien op speciaal door Fortinet ontworpen processors (ASICS). Hierdoor werken ze volledig geïntegreerd met elkaar en worden ze via de automatische updateservices dagelijks (of bij een grote virusuitbraak meermalen per dag) ververst.

De FortiGate appliances worden automatisch up-to-date gehouden en helpen te beschermen tegen de meest destructieve, content-gebaseerde dreigingen via email en web. Gemakkelijk beheer is cruciaal. Ook om die reden is de integrale samenwerking van de beveiligingsfunctionaliteiten altijd beter dan het aan elkaar knopen van allerlei verschillende applicaties van verschillende vendors die elk een eigen beheer methodiek met zich meebrengen. Fortinet biedt eenvoudig via de browser dezelfde beheerinterface, voor alle FortiGate-systemen in het portfolio, van de kleinere systemen voor thuisgebruik en SOHO tot en met de zware systemen die datacentra en telco’s beveiligen en alles wat daar tussen ligt. Dat maakt Fortinet producten ook voor MKB-bedrijven interessant. Immers veel MKB’s hebben een hoofdkantoor met misschien enkele vestigingen of filialen. Het Fortigate portfolio is zo samengesteld dat voor elke behoefte en elk budget een systeem geboden wordt. Ook in end-point security is voorzien: PC’s, laptops, maar ook PDA’s en smartphones zijn te beveiligen met FortiClient software.

Alleen FortiGate systemen gaan verder dan traditioneel UTM door ook networkingfunctionaliteit te bieden in de vorm van switching en routing op de lagen twee en drie. Fortinet is bovendien de enige leverancier die enterprises, MSSPs en carriers een high-performance platform voor gevirtualiseerde UTM security kan bieden. FortiGate wordt gecompleteerd door de FortiMail, FortiAnalyzer en FortiManager appliances.

Partnerstatus
Fortinet Partner of Excellence