Slim leren met de KennisHub

Voor veel medewerkers is het een uitdaging om kennis up-to-date te houden. Plotselinge taakverschuivingen, snelle digitalisering en verandering in wetgeving zijn onderwerpen waar medewerkers dagelijks mee te maken hebben. De KennisHub is er om medewerkers optimaal te ondersteunen bij deze veranderingen.

Meer informatie Demo aanvragen

Centrale plek voor leren & ontwikkelen

KennisHub is een centrale, online omgeving die je medewerkers helpt om slim en efficiënt kennis te vergroten. We meten continu welke stof de medewerkers al beheersen en waar ze nog verder mee aan de slag moeten. Zo leren ze alleen dat wat ze nog niet weten. We geven realtime inzicht in de persoonlijke voortgang tot op het kleinste niveau. Zo hebben medewerkers altijd inzicht in hun prestaties en zien ze direct resultaat!

Adaptief leren

De content in de KennisHub past zich aan op het kennisniveau van de medewerker. Er wordt gemeten en inzichtelijk gemaakt wat iemand al beheerst. Met microlearning via de KennisHub neem je alleen die informatie tot je die jij kunt gebruiken. Dat bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat je de informatie beter onthoudt.

Stel je eigen leeromgeving samen

De KennisHub biedt integraties met diverse learning apps en koppelingen met verschillende contentbronnen. Zo stel je gemakkelijk een leerecosysteem samen voor je organisatie. Het online leerportaal is een centrale hub waarin alle beschikbare informatie beschikbaar gesteld wordt, zowel leerinhoud die binnen de eigen organisatie ontwikkeld wordt als de content van externe bronnen.

Learning Analytics

Het meetbaar maken van de leerprestaties is een belangrijk onderdeel in het leerproces. Daarom biedt KennisHub uitgebreid inzicht. Tot het kleinste niveau met de learning analytics op activiteitsniveau en op medewerker niveau. Het leerplatform combineert de learning analytics van alle leerinterventies en medewerkers. Deze zijn gemakkelijk in te zien in een centrale rapportage functionaliteit.

Creëer je eigen content

KennisHub helpt je de mooiste content te maken. Gebruiksvriendelijkheid en design staat bij ons voorop, zodat je gemakkelijk de mooiste content maakt voor jouw medewerkers. Kies uit de verschillende contentvormen om interactieve leermodules te ontwikkelen. Het platform biedt een eenvoudige auteursomgeving en een intuïtief CMS.

Persoonlijk dashboard

Op het persoonlijke dashboard hebben medewerkers direct inzicht in al hun leeractiviteiten, resultaten en opleidingshistorie. Vanaf het dashboard klik je direct door naar de verschillende leeractiviteiten.

Mijn Team Dashboard

Als beheerder zie je in het dashboard de belangrijkste cijfers en acties voor de hele organisatie. Zo ben je volledig in control over de opleidingsactiviteiten binnen jouw organisatie. Hoeveel actieve deelnemers heeft een leermodule? Hoe ver zijn gebruikers met studeren? Wat zijn de bottlenecks? Het antwoord op dit soort vragen vind je terug in het Dashboard van jouw Team. Realtime inzichten in lopende leerprojecten geven de mogelijkheid om bij te sturen. Gegevens over voltooide onderdelen helpen je organisatie aantoonbaar te voldoen aan compliancy-richtlijnen.

 

De mooiste content

In de KennisHub maak je zelf de mooiste content. Kies uit de verschillende contentvormen om een interactieve leeractiviteit te ontwikkelen. Combineer documenten, video’s, infographics, podcasts en meer! Zo biedt je het beste aanbod aan je medewerkers. Alle content is standaard beschikbaar op alle devices en in de KennisHub app. Zo kunnen je medewerkers leren waar en wanneer ze willen.

 

KennisHub mobiele weergave

Overal en altijd leren met KennisHub App

Met de Hubper app hebben jouw medewerkers de leeromgeving altijd op zak. De app is beschikbaar in de Google Play Store en de App Store. Met de app hebben de gebruikers de volledige leerervaring, maar dan op mobiel. Zo kunnen ze overal studeren, op de momenten dat het het beste uitkomt.

 

FireX maakt vlekkeloze overgang naar de cloud

FireX maakte recent de overstap naar een cloud-werkplek om efficiënter te kunnen werken. Om iedereen wegwijs te maken in het nieuwe systeem en de overgang naar de cloud voor gebruikers te stroomlijnen, zette FireX samen met Ictivity een uitgebreid adoptie- en trainingsprogramma op. De KennisHub en e-Coach namen een centrale plek in tijdens deze cloudtransitie.

Bekijk case

Onze opdrachtgevers

Robin Wijnen
Zelf de KennisHub ervaren? Probeer nu 14 dagen gratis!

Robin Wijnen, Sales consultant IT adoptie & productiviteit

Stuur een e-mail 088-4284848

Veelgestelde vragen

Een online leerportaal is een centrale, online omgeving die medewerkers helpt om op een slimme en efficiënte manier hun kennis en digitale vaardigheden te vergroten.

Microlearnings zijn korte leermodules waarbij je in korte tijd efficiënt kennis op doet over een specifiek onderdeel. Je leert alléén dat wat voor jou belangrijk is. Het wordt ook wel ‘bite-sized learning’ genoemd. De vorm verschilt: samenvattingen van artikelen, infographics, slides, quizzen, polls, video’s, links of afbeeldingen. De voordelen van microlearning lees je hier.

Een Learning Management Systeem (LMS) is een synoniem voor online leerportaal. Een centrale leeromgeving die helpt alle leeractiviteiten en trainingen binnen een organisatie te beheren zodat medewerkers op een slimme en efficiënte manier hun kennis en digitale vaardigheden kunnen verbeteren.

Een Learning Experience Platform (LXP) is een gepersonaliseerde, online leerervaring voor medewerkers. Bij dit systeem staat, anders dan bij een LMS (Learning Management Systeem) de behoefte van de ‘student’ centraal.

Bij een traditionele LMS staat vooral de beheerder (vaak de organisatie) centraal. Bij een LXP staat de stu-dent (of medewerker) centraal en wordt er een selectie van onderwerpen of (soort) informatie aangeboden die past bij de kennisbehoefte van de gebruiker. KennisHub is een voorbeeld van een online leeromgeving waarin het aanbod wordt afgestemd op de medewerker en deze alleen datgene leert wat hij nodig heeft.

KennisHub is een centrale hub waarin alle beschikbare leerinhoud beschikbaar gesteld wordt. Standaard bevat het leerportaal meer dan 100 e-learning modules op het gebied van digivaardigheid, digiveiligheid en persoonlijke vaardigheden. Deze is uit te breiden met leermodules die binnen de eigen organisatie ontwikkeld worden als de content van externe bronnen.

Hoe een online leerportaal helpt bij het ontwikkelen en binden van medewerkers

Whitepaper KennisHub

* Om je te kunnen e-mailen hebben we een opt-in van je nodig. Lees onze privacy statement hier.