Thema's

Cloud diensten & services

Is jouw organisatie op zoek naar een flexibelere en transparantere IT omgeving? Dan is het Ictivity cloud IaaS platform dé oplossing.

Meer informatie Contact

Een flexibelere en transparantere IT omgeving

Ictivity is in staat om op basis van de specifieke situatie van jouw organisatie het juiste advies te geven voor wat betreft de meeste geschikte cloudimplementatie en diensten. Is jouw organisatie op zoek naar een flexibelere en transparantere IT omgeving? Een omgeving die je eenvoudig kunt aanpassen aan de veranderende omstandigheden en waarbij financiële inspanningen beperkt blijven tot alleen het daadwerkelijke gebruik? Dan is het Ictivity cloud IaaS platform dé oplossing.

IT infrastructuur

Het inrichten, onderhouden en managen van een solide IT infrastructuur vraagt om gespecialiseerd IT personeel en hoge initiële investeringen (CAPEX). Zeker voor wat betreft bedrijfskritische IT omgevingen, waarbij maximale uptime een belangrijke rol speelt, kan dit voor hoofdbrekens zorgen. Onze Infrastructure as a Service oplossing (IaaS) biedt een platform op enterprise-niveau waar Ictivity de benodigde virtuele resources samenstelt om jouw organisatiespecifieke IT infrastructuur flexibel mee in te richten.

IaaS Platform

Het Ictivity IaaS platform wordt geleverd vanuit drie datacenters in Nederland: Equinix Amsterdam 3 en 5, of het Engie Services datacenter in Maastricht. Op al deze locaties bestaat de mogelijkheid van co-locatie voor bestaande apparatuur. Dit zorgt er voor dat zo eenvoudig een hybride cloud op één locatie kan worden gecreëerd.  Ons platform voldoet aan de strengste data compliance en integriteiteisen.

Ontdek de voordelen

  • Geen initiële investeringskosten (CAPEX) voor je IT infrastructuur
  • Flexibel meebewegen van jouw IT infrastructuur met dynamische behoeften
  • Altijd up-to-date
  • IT infrastructuur wordt geleverd vanuit Nederlandse datacenters
  • Enterprise-niveau databeveiliging
  • Co-locatie mogelijkheden voor eenvoudige opzet hybride cloud
  • Datacenter en dienstverlening ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd

PrintVeeam Cloud Connect

Veeam biedt de snelste, makkelijkste en meest efficiënte manier om on-premise backups naar de Cloud te brengen.
Back-ups worden offsite in het Ictivity datacenter opgeslagen in een gehoste cloudopslag via een beveiligde SSL-verbinding. Er wordt gebruik gemaakt van de moderne back-uptechnologie van Veeam, met onder meer back-up kopieertaken met ingebouwde WAN-versnelling, progressieve back-ups, GFS-retentiebeleid (grandfather-father-son) en meer, allemaal geïntegreerd in één totaaloplossing.

Veeam Cloud Connect vrijblijvend 4 weken testen ?

Gratis trial aanvragen

Cloudmigratie in coronatijd: hoe Vroon zijn gebruikers meenam

Ictivity heeft afgelopen jaar het volledige IT-landschap van Vroon naar de cloud gemigreerd. Daarmee heeft Vroon grote stappen op IT gebied gemaakt om de uitrol van de toekomststrategie te ondersteunen. Naast de implementatie van Windows Virtual Desktop werden de bedrijfsapplicaties naar Microsoft Azure gemigreerd en werd een nieuwe, moderne IT-werkplek in gebruik genomen met een betere gebruikerservaring. Tijdens de uitrol werd een internationaal adoptie- en communicatieprogramma ingezet om de Vroon medewerkers mee te nemen in de veranderingen.

Bekijk case
Dominique Frison - IT & ICT advies
Meer weten over de overstap naar de cloud?

Dominique Frison, account manager

Stuur een e-mail 088-4284848

Veelgestelde vragen

De cloud is een techniek waarmee schaalbare online diensten kunnen worden aangeboden. Het woord ‘cloud’ staat voor een netwerk dat met de aangesloten computers een soort ‘wolk van computers’ vormt. De eindgebruiker weet niet waar of waarop de software draait en hoeft op deze manier geen eigenaar meer te zijn van de gebruikte hard- en software.

Als meerdere interne en/of externe clouds samen worden gebruikt wordt er gesproken van een hybride cloud. Download de whitepaper ‘Grip op de hybride cloud’ voor meer informatie over een nieuw model om hybride cloud omgevingen te beheren.

Cloud is een flexibel en schaalbaar afrekenmodel van je IT-diensten. Een dienst in de cloud betekent dat de IT-afdeling geen omkijken heeft naar onderhoud en beheer. Dit doet Managed Services van Ictivity. De IT-afdeling kan zich zo volledig richten op het ondersteunen van de core business met innovatieve ICT-oplossingen binnen de organisatie.

Veeam Clound Connect is een veilige en volledig geautomatiseerde kopie van je data back-up naar de cloud waarbij er gebruik wordt gemaakt van de moderne back-uptechnologie van Veeam. Zo wordt er op een snelle, makkelijke en efficiënte manier een kopie van de back-up op een andere locatie opgeslagen.

Een belangrijk voordeel van cloud diensten afnemen is dat er geen initiële investeringskosten zijn. Ook is deze dienst flexibel af te nemen en altijd up-to-date. Er is een hoge mate van beschikbaarheid gewaarborgd.

Grip op de hybride cloud: van ITSM naar Cloud Service Management

Whitepaper sticky form 190 x 260 v2


* Om je te kunnen e-mailen hebben we een opt-in van je nodig. Lees onze privacy statement hier.