Amsterdam, 30 januari 2012 – Cisco heeft de resultaten bekendgemaakt van een internationaal onderzoek onder 1.500 ICT-managers, naar de perceptie van het gebruik van mobiele apparaten binnen hun organisatie – en specifiek tablet-pc’s. Daaruit blijkt dat het gebruik van tablets significant gestegen is: van elke drie aanvragen voor een smartphone die een IT-afdeling vandaag te verwerken krijgen, is er één voor een tablet.

De groeiende populariteit van tablets op de werkvloer bevestigt een andere nieuwe trend, bekend onder de noemer ‘Bring Your Own Device’ (BYOD), waarbij werknemers hun eigen privéapparaten ook voor hun werk gebruiken. Hoewel bijna de helft van de respondenten (48%) beweert dat hun bedrijf nooit officieel zou toestaan dat zij hun eigen apparaten gebruiken op het werk, denkt meer dan de helft (57%) dat sommige medewerkers dat toch doen, zonder toestemming. Iets meer dan de helft (51%) ziet dat aantal bovendien stijgen.

Hoewel de ondervraagde ICT-managers zich bewust zijn van de zakelijke voordelen die de BYOD-trend kan opleveren, zeker in combinatie met maatwerk bedrijfsapplicaties voor tablets, zien zij toch ook enkele moeilijkheden opduiken, vooral inzake beveiliging. Gebruikers van die nieuwe apparaten op een veilige manier toegang geven tot de bedrijfsservers is dan ook een van hun belangrijkste zorgen. Twee op drie ICT-managers (64%) liggen ook wakker van verlies of de diefstal. Meer algemeen vindt bijna de helft van de ICT-managers (44%) dat het BYOD-fenomeen de aandacht afleidt van andere belangrijke projecten.

De enquête werd eind 2011 uitgevoerd in bedrijven van verschillende grootte en actief in diverse sectoren in Canada, Duitsland, Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de VS.

Lees hier hoe u de iPad in uw zakelijk netwerk kunt integreren en beveiligen.