Onderzoek

De digitale werkbeleving in de zorg

Hoe denkt zorgverlenend Nederland vandaag over IT? Voelen zorgverleners zich voldoende gefaciliteerd? En hoe ervaren ze de ter beschikking gestelde middelen?

Zorg & ICT: vol gas vooruit!

IT heeft veel potentie voor de zorg en zorginstellingen werken hard aan IT-innovatie. Maar hoe goed hebben zorgorganisaties hun IT vandaag eigenlijk voor elkaar en hoe ervaart de zorgverlener dit? In dit onderzoek inventariseerden we de status quo en verzamelden kansen om de IT-ervaring te verbeteren. We vroegen 436 zorgverleners naar hun mening over de hen beschikbaar gestelde IT.

Vandaag blijkt de zorgsector opvallend positief gestemd over haar IT. Niet vreemd, gezien IT in de lockdown een zichtbaar belangrijke rol vervulde door thuiswerken te faciliteren. In veel zorginstellingen was dit al langer een wens, maar onder hoge druk is het nu ineens klaargespeeld. Dat wordt opgemerkt én gewaardeerd door zorgverleners. Tegelijk is er ook ruimte voor verbetering op IT-vlak en hebben zorgverleners nog weinig inspraak als het gaat om het verbeteren van de digitale werkbeleving.

Onderzoek Digitale werkbeleving in de zorgOpvallend! 39% van van de zorgverleners zegt dat IT in hun organisatie niet is afgestemd op de individuele behoeften van gebruikers, maar dat het aanvoelt als one-size-fits-all.

Opvallend! 21% van de zorgmedewerkers geeft aan dat het hem niet duidelijk is in welk systeem of applicatie hij welke informatie moet raadplegen.

Benieuwd naar de volledige resultaten? 

Alle cijfers en bevindingen zijn kosteloos beschikbaar. Vul je gegevens in en je ontvangt direct het complete onderzoeksrapport.