Veeam VASP

Onbezorgde gegevensbeveiliging

Sterke gegevensbeveiliging is een must om de toenemende hoeveelheid data goed te beheren. Ictivity ondersteunt je hierbij als gespecialiseerd Veeam VASP partner.

Meer informatie Contact

De beveiliging van je data goed geregeld

Organisaties verzamelen meer en meer data. Datagedreven werken is dan ook vaak het streven binnen bedrijven. Slimme machines die inzicht geven in hun status, informatie die werknemers verzamelen in applicaties of managementdashboards met stuurinformatie. Het is vaak bedrijfskritische data waar je altijd overzicht over wilt houden, zodat het niet in verkeerde handen valt. Daarnaast word je geconfronteerd met nieuwe eisen die eindgebruikers stellen aan deze data: 24/7 toegang tot informatie en applicaties is gewenst: voor downtime of dataverlies is geen geduld óf begrip. Kortom, sterke gegevensbeveiliging is een must om de toenemende hoeveelheid data goed te beheren. Ictivity ondersteunt je hierbij als Veeam Accredited Service Partner (VASP).

Het Veeam Availability Platform: één platform voor beheer en beveiliging van al je workloads

Veeam availability platform

Het Availability Platform van Veeam is een platform voor moderne gegevensbeveiliging in de breedste zin van het woord. Het platform biedt drie componenten die samen het begrip moderne gegevensbeveiliging uitdragen: back-up, herstel en gegevensbeheer. Gegevens worden dankzij ingebouwde intelligentie continu gemonitord om het risico op downtime tot een minimum te beperken. Met Veeam garandeer je te allen tijde de beschikbaarheid van jouw workloads, waaronder Microsoft Azure, Windows, Oracle en SharePoint. Het platform biedt bovendien een grote mate van flexibiliteit. In de cloud, fysiek of via SaaS: het maakt niet uit waar gegevens of applicaties zijn opgeslagen. Flexibiliteit en wendbaarheid van data voor de toekomst zijn gewaarborgd.

Veeam service partner

Ictivity als unieke VASP

In Nederland zijn er slechts twee Veeam Accredited Service Partners (VASP). Ictivity is er hier één van. Deze unieke status maakt dat wij een groot aantal Veaam-gecertificeerde specialisten en architecten in huis hebben, die door Veeam zelf zijn erkend en ingezet worden in implementatietrajecten. Met andere woorden: Ictivity is het verlengstuk van Veeam waar jij van kunt profiteren.

De Veeam-oplossing in 3 stappen:

Voorbereiding

Voorbereiding

Voordat we de diepte induiken, luisteren we graag naar jouw verhaal met betrekking tot de huidige back-upomgeving. Hoe ziet de omgeving er in hoofdlijnen uit? Wat zijn jouw wensen omtrent back-up? Op basis van jouw wensen en eisen maken wij een voorstel voor een vernieuwde back-upomgeving. In een workshop bepalen we gezamenlijk de infrastructuur die geback-upt moet worden en staan we uitgebreid stil bij de RTO/RPO-eisen en de 3-2-1-0 principes.

Assessments

Assessments

We organiseren twee assessments. In het eerste assessment houden we jouw huidige back-upomgeving tegen het licht. Hierin nemen we ook factoren als bandbreedte, opslagcapaciteit, virtuele omgevingen mee. Een back-up is immers een samenspel van verschillende onderdelen in de infrastructuur. Het tweede assessment gaat over het ontwerp van de nieuwe situatie.

Design & Implementatie

Design & Implementatie

In deze fase bouwen we een plan waarin staat beschreven hoe jouw toekomstige back-upomgeving eruit gaat zien, hoe samen van de huidige naar de nieuwe situatie gaan en wat daarvoor nodig is. Daarna steken we de handen uit de mouwen. Ictivity is dé partner voor de implementatie van Veeam-oplossingen. Onze specialisten hebben brede kennis van IT-infrastructuur en in het bijzonder van Veeam-componenten.

Zelf of managed?

Veeam managed

Een nieuw back-upsysteem is waardevol, maar moet goed beheerd worden. Dit kan jouw IT-afdeling zelf doen, maar het hoeft niet. Voor beide opties ben je bij Ictivity aan het juiste adres. Eigen beheer vereist nieuwe kennis. Daarom verzorgen we trainingen voor jouw IT-medewerkers, waarin ze aan de hand van voorbeelden uit de eigen organisatie leren hoe ze optimaal omgaan met de nieuwe back-upomgeving. Het dagelijkse beheer, oftewel het dagelijks controleren van back-ups, het updaten van de software, het maken van maandelijkse rapportages en het onderzoeken van foutmeldingen, kun je ook in handen van Ictivity leggen. Met Managed Veeam Back-up nemen wij het beheer uit handen en ontvang je maandelijks een rapportage over de controles die we dagelijks voor je uitvoeren.

Veeam back up

Onderhoud

Wellicht heb je geen behoefte aan een nieuwe back-upomgeving of ben je nog niet zo ver. Ook voor je huidige Veeam back-upomgeving kan Ictivity van betekenis zijn. Zo kan een specialist periodiek of eenmalig allerlei componenten van de huidige omgeving checken op inrichting, snelheid, stabiliteit en/of betrouwbaarheid. Jij ontvangt van ons vervolgens een advies hierover, waarna de keuze aan jou is om vervolgstappen te zetten.

Reno van der Looij - IT & ICT advies
Geïnspireerd?

Meer weten over het platform van Veeam of sparren met één van onze Veeam-gecertificeerde specialisten over de mogelijkheden?

Stuur een e-mail 088-4284848