Uit onderzoek blijkt dat het aantal security incidenten en de impact ervan blijft toenemen. In de eerste helft van dit jaar hebben we gemerkt dat deze trend binnen onze klantenset ook waarneembaar is. Vooral het aantal incidenten met ransomware en hackpogingen neemt toe, waarbij kwaadwillenden proberen om gebruikers- of beheerdersaccounts te hacken. Met deze accounts wordt vervolgens onrechtmatig informatie verzameld die wordt gebruikt met als doel om fraude te plegen. Omdat dit soort incidenten verstrekkende gevolgen voor je organisatie kan hebben willen we je graag wijzen op de gevaren en een aantal quick wins met je delen. Voorkomen is beter dan genezen!

  • Activeer de Office365 security monitoring functionaliteit van Office 365. Voor alle klanten waarvoor wij het beheer uitvoeren heeft Ictivity deze auditing standaard geactiveerd om direct in te kunnen grijpen als er ongeregeldheden plaats vinden.
  • Beperk de mogelijkheden voor gebruikers om zelf forwarding rules op mailboxen in te stellen
  • Implementeer Multi Factor Authenticatie (MFA)
  • Implementeer Advanced Threat Protection (ATP) conditional access
  • Richt geoblocking in om te voorkomen dat men uit bepaalde landen je IT omgeving kan benaderen. Aanvallen komen vaak uit landen zoals China of Japan.

Technisch zijn er veel mogelijkheden om een IT omgeving veiliger te maken, maar zeker net zo belangrijk is het om de security awareness binnen je organisatie te vergroten. Zo kunnen we je naast bovengenoemde technische maatregelen ook begeleiden bij het opstellen van een wachtwoordenbeleid en bieden we een e-learning module Digivaardig & Digiveilig voor het bewuster maken van je medewerkers.

We informeren je graag verder voor jouw specifieke situatie.

Meer weten? Neem contact met ons op.