Ook in december hebben we weer verschillende nieuwe modules toegevoegd in KennisHub. Alle nieuwe leermodules van deze maand kun je terugvinden onder ‘Ontdek’ in het online leerportaal KennisHub.

Nieuw in Teams
De ontwikkelingen in Microsoft Teams gaan supersnel. Wij hebben een selectie gemaakt hoe je de nieuwe mogelijkheden efficiënt kan inzetten voor jouw werk. Binnen 10 minuten ben je op de hoogte met deze micro-leermodules. In het onderdeel Ontdek zoek je op ‘Nieuw in Teams’, waarbij #4 de meest recente leermodule is.

Snel starten met Microsoft Excel
Ben jij een beginner met Excel dan gaat deze leermodule jou snel op weg helpen met het basis gebruik van Excel. In het onderdeel Ontdek zoek je op ‘Excel‘, om deze leermodule te vinden.

MacBook
Is een MacBook nieuw voor je en wil je de basis leren? Neem een kijkje in de interactieve video met de naam ‘Programma’s op je MacBook openen, sluiten en snel toegankelijk maken‘. Deze module is interactief, zodat jij kunt bepalen wat je op dat moment wilt zien. Heb je behoefte aan extra tips en tricks voor de MacBook? Selecteer de module MacBook Tip en Tricks om handige functies en mogelijkheden van de Mac verder te ontdekken. In het onderdeel Ontdek zoek je op ‘Macbook’ om deze module te vinden.

Creativiteit: Design ThinkingKennishub leermodule
Problemen, we hebben ze allemaal wel eens. Dan is het handig als je snel en makkelijk een innovatieve oplossing kan vinden. Daar is Design Thinking voor. Bij deze microlearning ben je aan het juiste adres als je wil leren hoe je dat doet! In het onderdeel Ontdek zoek je op ‘design’ om deze module te vinden.

Persoonlijke effectiviteit: Luisteren, samenvatten, doorvragen
Luister jij om te reageren of om te begrijpen? Aan de basis van elk goed gesprek staat luisteren, samenvatten, doorvragen. Deze techniek helpt je de ander echt te begrijpen, zodat hij/zij echt verder geholpen kan worden. Dit lees je in de module ‘Luisteren, samenvatten, doorvragen’. In het onderdeel Ontdek zoek je op ‘Luisteren, samenvatten, doorvragen‘ om deze module te vinden.

Welke optie is het best? AB-test!
Klikken mensen sneller op een rode of op een groene knop? En maakt het uit hoe lang de tekst is voor hoe snel mensen klikken? Om te achterhalen wat het beste resultaat oplevert, kun je AB-tests gebruiken. Door versie A met versie B te vergelijken zie je meteen wat het beste werkt. Deze module is te vinden in Ontdek met de zoekterm ‘Welke optie is het best?

Tips voor een vlekkeloze online vergadering
Thuis werken betekent ook thuis vergaderen, online. Dat gaat net even anders dan de vergaderingen op kantoor en heeft zijn eigen uitdagingen. In deze module worden kleine, maar zeer praktische tips gegeven om je online meeting soepel te laten verlopen. Je vindt deze module door de zoekterm ‘Online werkvloer‘ in te vullen bij het zoeken in Ontdek.

KennisHub

Wil je meer weten over het online leerportaal KennisHub? Alle informatie vind je hier of vraag gratis een demo aan!