Stage Entertainment lovend over anderhalve meter appDe afgelopen maanden zijn veel bedrijven begonnen aan een terugkeer naar kantoor, met daarbij alle coronamaatregelen in acht nemend. De Anderhalve Meter App van Ictivity helpt de bezetting op kantoor veilig en gemakkelijk te organiseren. In deze app is het bijvoorbeeld mogelijk om werkplekken en vergaderruimten te reserveren en kunnen medewerkers zien hoe druk het al op kantoor is. Stage Entertainment heeft de app in gebruik genomen en is enthousiast.

Ik heb veel lovende berichten gehad van gebruikers van de app, vooral over het gebruiksgemak.

Stage Entertainment is één van de grootste internationale live entertainmentondernemingen in Europa. De Nederlandse tak bestaat uit Stage Entertainment Nederland Producties, Stage Entertainment Theaterarrangementen, het AFAS Circustheater en het Beatrix Theater. Stage Entertainment Nederland produceert jaarlijks verschillende musicals voor de Nederlandse markt.

Werkplekken reserveren
Yvonne Zimmer, medewerker ICT bij Stage Entertainment: “Onze HR-afdeling kwam met een verzoek om een applicatie te ontwikkelen waarin medewerkers werkplekken zouden kunnen reserveren, zodra de kantoren weer open zouden gaan. Ik wist dat Microsoft een platform biedt waarmee je eenvoudig apps kunt ontwikkelen, dus daar ging ik mee aan de slag. De mogelijkheden waren zo uitgebreid dat het me heel veel tijd kostte om deze toe te spitsen op onze situatie. Bovendien moest ik me gaan verdiepen in Microsoft Power Apps, waarin de applicatie werd aangeboden. Ik dacht bij mezelf: dat moet toch makkelijker kunnen?”

Low-code platform
En inderdaad, Ictivity bleek een eenvoudigere oplossing te bieden. Patrick van der Meer, accountmanager bij Ictivity, vertelt: “Op het moment dat de omstandigheden het weer toelieten om op anderhalve meter terug te keren naar kantoor heeft Ictivity een Anderhalve Meter App ontwikkeld in Microsoft Power Platform. We maken er zelf ook gebruik van. Op dat moment werden we ook benaderd door Yvonne, die door middel van een Google-zoektocht op onze webpagina over de app terecht was gekomen. We gaven een demo van de app, waar Yvonne direct erg over te spreken was.” Ictivity had al eerder besloten om de code van de app kosteloos beschikbaar te stellen voor relaties, waarbij alleen de kosten voor implementatie en inrichting van de app in rekening worden gebracht. Ook Stage Entertainment was met deze opzet enorm geholpen, omdat het bedrijf harde klappen heeft gekregen in de coronacrisis.

Microsoft Power Platform is een zogenaamd ‘low-code’ platform. Een laagdrempelige oplossing voor het ontwikkelen van applicaties zonder dat daar programmeerkennis of lange regels code voor nodig zijn.

Ictivity is een prettige partij om mee te sparren. Ze zijn super toegankelijk en denken goed mee. Het is fijn dat ik hulp kan inroepen op ieder gewenst moment en dat er dan een expert op het gebied van Power Apps klaar zit.

Kostenefficiënt
Patrick: “De theaters zijn al sinds maart gesloten, dus dat Stage Entertainment op dit moment niet ruim in de budgetten zit, is begrijpelijk. We zijn de gesprekken met Yvonne heel open ingegaan om te kijken wat de mogelijkheden zouden zijn. We hadden direct een goede klik, dus het was al snel duidelijk dat we dit project samen zouden gaan oppakken op een zo kostenefficiënt mogelijke manier voor Stage Entertainment. In onze gesprekken – overigens allemaal via Microsoft Teams – kwam duidelijk naar voren dat Yvonne zelf aanpassingen zou kunnen doen in de app, aangezien ze veel technische kennis heeft. De inrichting van de app pakt zij dan ook zelf op, en ze roept hulp in wanneer ze vastloopt.” Ictivity leverde de app in slechts enkele dagen op, aangepast aan de huisstijl van Stage Entertainment. Daarna voegde Yvonne zelf een aanwezigheidsfunctionaliteit toe aan de app, waarin medewerkers kunnen aangeven wanneer zij op kantoor zijn.

Het hoofdkantoor van Stage Entertainment in Amsterdam was weliswaar maar twee weken open geweest voordat het dringende advies om thuis te werken terugkwam, toch werd de applicatie toen al positief ontvangen en graag gebruikt. Yvonne: “Ik heb veel lovende berichten gehad van gebruikers van de app, vooral over het gebruiksgemak. Er komen ook verschillende aanvragen binnen om extra functionaliteiten toe te voegen. Op dit moment ben ik bijvoorbeeld bezig met het toevoegen van een functie om reiskosten te declareren. Er is ook vanuit bedrijfstakken in andere landen interesse in de app, bijvoorbeeld in Duitsland en Frankrijk.” De app van Stage Entertainment heeft ongeveer 150 gebruikers en deze werd in eerste instantie alleen gebruikt op het hoofdkantoor. De kantoren bij het Beatrix Theater Utrecht en het AFAS Circustheater Scheveningen worden op dit moment ook aangesloten.

Ictivity biedt veel diensten waar Stage Entertainment in de toekomst profijt van kan hebben. Ik hoop dan ook in de toekomst meer mooie projecten met Ictivity op te kunnen pakken.

Stage Entertainment kiest voor anderhalve meter app   Stage Entertainment lovend over anderhalve meter app