IT bij Brandweer Amsterdam-AmstellandDe implementatie is door Ictivity snel en vakkundig uitgevoerd, binnen 2 dagen was Mobile Iron volledig operationeel. Door bij de implementatie intensief de beheerders van Brandweer Amsterdam Amstelland te betrekken werd de kennis meteen binnen onze organisatie geborgd en kunnen wij er nu volledig zelfstandig mee uit de voeten” aldus Tjeerd de Bruin, Hoofd I&A Brandweer Amsterdam-Amstelland. 

Brandweer Amsterdam Amstelland, onderdeel van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland, is ontstaan uit de zes korpsen van Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn. Het korps, bestaande uit ca. 1100 mensen, treedt effectief op bij branden en ongelukken, maar is ook voorbereid op het bestrijden van rampen en het beheersen van grootschalige crisissituaties.

De Brandweer loopt voorop in ontwikkelingen bij brandbestrijding en brandpreventie. Een van de belangrijkste toepassingen van de mobile devices zijn brandveiligheidsbezoeken. De brandweer gaat bij mensen op bezoek in wijken met een hoog risico op brand en geven voorlichting over Brandveiligheid. Tijdens dit bezoek wordt een digitale checklist in een specifieke ontwikkelde App op een iPad ingevuld en gesynchroniseerd met een centrale database. En wat dacht u van een App voor brandmelding? Afhankelijk van onder andere de rookontwikkeling, door een mobiele device in beeld gebracht, vindt impactbepaling plaats en stuurt de alarmcentrale het benodigde materieel uit.

Brandweermedewerkers en – specialisten gaan steeds vaker met Mobiele Devices op pad. Op die manier hebben zij alle informatie bij zich die ze nodig hebben. Bijvoorbeeld informatie over schadelijke stoffen. Ook in de bedrijfsvoering wil men tijdens vergaderingen graag toegang hebben tot de bedrijfsdocumenten.

Het MDM concept van Ictivity heeft alle opties in zich om aan de eisen en wensen ten aanzien van het veilig werken met informatie van Brandweer Amsterdam-Amstelland tegemoet te komen.

Tjeerd de Bruin, Hoofd I&A Brandweer Amsterdam-Amstelland:  “Mobile Device Management is voor Brandweer Amsterdam-Amstelland een onmisbare schakel in het effectief beheren van onze mobile devices. Mobile Iron stroomlijnt niet alleen het beheer en beveiliging van onze iPads en iPhones maar biedt ons middels de interne AppStore ook de mogelijkheid om snel en effectief apps die specifiek voor onze organisatie zijn gemaakt onder grote groepen gebruikers te distribueren”.

Meer weten over Mobile Device Management?

Direct naar ons Mobile Device Management pagina voor alle informatie over Ictivity MDM concept of neem contact met ons op via 088 – 428 48 48 / [email protected]