Mobile Device Management bij Brandweer Amsterdam Amstelland

IT bij Brandweer Amsterdam-AmstellandDe implementatie is door Ictivity snel en vakkundig uitgevoerd, binnen 2 dagen was Mobile Iron volledig operationeel. Door bij de implementatie intensief de beheerders van Brandweer Amsterdam Amstelland te betrekken werd de kennis meteen binnen onze organisatie geborgd en kunnen wij er nu volledig zelfstandig mee uit de voeten” aldus Tjeerd de Bruin, Hoofd I&A Brandweer Amsterdam-Amstelland. 

Brandweer Amsterdam Amstelland, onderdeel van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland, is ontstaan uit de zes korpsen van Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn. Het korps, bestaande uit ca. 1100 mensen, treedt effectief op bij branden en ongelukken, maar is ook voorbereid op het bestrijden van rampen en het beheersen van grootschalige crisissituaties.

De Brandweer loopt voorop in ontwikkelingen bij brandbestrijding en brandpreventie. Een van de belangrijkste toepassingen van de mobile devices zijn brandveiligheidsbezoeken. De brandweer gaat bij mensen op bezoek in wijken met een hoog risico op brand en geven voorlichting over Brandveiligheid. Tijdens dit bezoek wordt een digitale checklist in een specifieke ontwikkelde App op een iPad ingevuld en gesynchroniseerd met een centrale database. En wat dacht u van een App voor brandmelding? Afhankelijk van onder andere de rookontwikkeling, door een mobiele device in beeld gebracht, vindt im