IT bij Gemeente EindhovenGemeente Eindhoven heeft ICT dienstverlener Ictivity de opdracht gegund om voor circa 400 werkplekken een VDI infrastructuur te implementeren. De implementatie van het project heeft inmiddels succesvol plaatsgevonden en op dit moment vindt de uitrol plaats van de laatste VDI werkplekken binnen de gemeente.

Aanleiding

Gemeente Eindhoven heeft te maken met een aantal interne verhuizingen waardoor medewerkers tijdelijk geen fysieke kantoorwerkplek tot hun beschikking hebben. Een van de voorwaarden van de gemeente was om te komen tot een flexibel werkplekconcept waarmee de medewerker plaats onafhankelijk de beschikking heeft over zijn/haar eigen applicaties en vertrouwde ICT werkomgeving.

Gekozen werkplek concept

In overleg met Ictivity is gekozen voor een virtuele desktop omgeving gebaseerd op VMware View. De omgeving is opgebouwd door middel van “building blocks” op basis van HP (blade) hardware en is eenvoudig op te schalen van de huidige 400 naar binnenkort 1800 VDI werkplekken, of zelfs meer. De nieuwe werkplek omgeving is volledig centraal te beheren.

Belangrijke eisen aan de nieuwe VDI infrastructuur zijn flexibiliteit, schaalbaarheid en een goede performance. De eindgebruikerservaring staat voorop.

Resultaat

Dit innovatieve werkplekconcept biedt veel voordelen voor de medewerkers van de gemeente Eindhoven. Zo zijn ze in staat om met de nieuwe veilige virtuele desktopomgeving vanaf een willekeurige werkplek, met een willekeurig device hun werk op efficiënte wijze uit te voeren.

Jaap Velzel, Hoofd ICT infrastructuur a.i. “De gemeente is tevreden over de uitvoering van dit traject, het is soepel verlopen, waarbij de crux zit in de voorbereiding. Dit is een eerste stap in de verdere uitrol van VDI en de introductie van een nieuwe e-werkplek binnen de gemeente”

User Based Computing

Commercieel directeur Wilbert van Beek van Ictivity: ‘Het VDI-concept past volledig binnen de User Based Computing visie van Ictivity. Daarin staat de beleving van de interne ICT consument centraal.’

Kennis en ervaring

De consultants en adviseurs van Ictivity hebben ruime ervaring met VDI vraagstukken. Zij zijn dan ook de aangewezen personen om hierover te sparren. Wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op: telefoon: 088 – 428 48 48 of stuur een e-mail naar [email protected]