Microsoft Power Platform: maak je eigen business apps

Door de snelle technologische ontwikkelingen moeten bedrijven flexibel en wendbaar zijn. Om hierop in te spelen heeft Microsoft het Power Platform ontwikkeld, een ontwikkelomgeving die je helpt snel in te spelen op veranderende bedrijfsprocessen en business behoeften.

Meer informatie Gratis workshop

Vergroot je innovatiekracht met het Power Platform

Organisaties moeten flexibel en wendbaar zijn om te anticiperen op de veranderingen in de markt. Het vinden van de juiste bedrijfstoepassingen kan daarbij een knelpunt zijn. Zo zie je dat standaard applicaties vaak niet voldoen aan alle behoefte van de eindgebruiker. Daarnaast kost het ontwikkelen van maatwerk applicaties veel tijd en geld. En door de huidige vraag in de markt zijn de juiste mensen lastig te vinden. Om hierop in te spelen heeft Microsoft het Power Platform ontwikkeld, een ontwikkelomgeving dat je helpt snel in te spelen op veranderende bedrijfsprocessen en business behoeften. Tot het Power Platform behoren vier applicaties met ieder haar unieke eigenschappen.

Power BI

Met Power BI zet je data uit je organisatie om in visuele rapportages en interactieve dashboards. Vanwege de simpele gebruiksinterface kan iedereen snel en gemakkelijk de gewenste gegevens presenteren en delen met stakeholders binnen de organisatie. Power BI maakt het mogelijk om databronnen uit verschillende applicaties met elkaar te koppelen. Zo ga je van data naar inzicht!

Power Apps

Met Power Apps beschik je over een ontwikkelomgeving waarmee je bedrijfsapplicaties kunt bouwen zonder kennis van softwareontwikkeling of programmeren. Ben je in bezit van een Office 365 licentie dan kun je in een handomdraai zelf een eenvoudige applicatie bouwen, delen en verbinden met andere diensten.

Power Automate

Power Automate is een service die gebruikers de mogelijkheid biedt om tijdrovende taken en werkstromen te automatiseren. Met voorgeprogrammeerde triggers kunnen workflows in gang gezet worden die handelingen uitvoeren in verschillende applicaties. Power Automate integreert naadloos met meer dan 200 apps en services; waaronder Office 365 en SharePoint en publieke services zoals Dropbox en Twitter.

Power Virtual Agents

Met Virtual Agents kun je zonder code een handige klantgerichte chatbot bouwen. Hiermee kunnen klanten geholpen worden nog voordat het tijd van een medewerker kost. De chatbot is in staat om slimme vervolgvragen te stellen en kan antwoorden vervolgens koppelen aan acties. Op elk gewenst moment in de conversatie kun je een flow starten om acties uit te voeren of informatie op te halen uit Office 365 of een ander systeem.

Low-code platform

De applicaties van het Power Platform worden ‘low-code’ applicatieplatformen genoemd. Met low-code platformen is het mogelijk om bedrijfstoepassingen te ontwikkelen zonder dat er lange regels code nodig zijn. Medewerkers kunnen zo zelf applicaties maken om een proces te optimaliseren zonder programmeerkennis en zonder tussenkomst van een IT-afdeling. De IT-afdeling faciliteert en beheert het platform.

Wendbaar

Het Power Platform stelt bedrijven in staat om snel te anticiperen op de technologische ontwikkelingen. De ontwikkeling van bedrijfstoepassingen met low-code platformen levert veel tijdwinst op in vergelijking tot de huidige applicatie ontwikkelmethoden. Dit komt niet alleen door de verkorte doorlooptijd, maar ook doordat de ontwikkelaar dichter op de business zit. Hierdoor wordt de vertaalslag van de functionele behoefte vanuit de business naar de IT-afdeling grotendeels weggenomen.

Microsoft Dataverse

Microsoft heeft het Dataverse ontwikkeld om ervoor te zorgen dat de applicaties van het Power Platform foutloos samenwerken. Microsoft Dataverse is een database in de Cloud waarmee het mogelijk is data uit verschillende gegevensbronnen met elkaar te verbinden. Dit betreft niet alleen de data uit andere Microsoft producten, maar ook data uit meer dan 250 andere gegevensbronnen.

Robin Wijnen
Aan de slag met het Power Platform?

Robin Wijnen, Sales consultant IT adoptie & productiviteit

Stuur een e-mail 088-4284848