Office 365 back-up

Data altijd veilig met Office 365 back-up

De standaard maatregelen die Microsoft biedt voor het terughalen of herstellen van bestanden zijn vaak niet toereikend. Om te voldoen aan wet- en regelgeving en zeker te zijn van een goede beveiliging van je data zijn dus aanvullende maatregelen nodig.

Ontdek Office 365 back-up

Waarom Office 365 back-up?

Office 365 is inmiddels breed omarmd en organisaties maken gebruik van een uitgebreide set aan mogelijkheden. Hierdoor is Office 365 een bedrijfskritische applicatie geworden waar waardevolle gegevens en bestanden in bewaard worden. Veel organisaties denken dat Office 365 voorziet in voldoende back-up en herstelmogelijkheden, maar dat is een misverstand. De verantwoordelijkheid om de data veilig te stellen en toegankelijk te maken ligt in werkelijkheid bij de gebruiker.

Ictivity Office 365 back-up zorgt voor een geautomatiseerde back-up van de Exchange Online en SharePoint omgeving. Daarmee zijn je e-mails, agenda’s, contactpersonen, OneDrive, Teams en Sharepoint sites beveiligd tegen ongewenste verlies van data.

Voldoen aan wet- en regelgeving

De standaard maatregelen die Microsoft biedt voor het terughalen of herstellen van bestanden zijn vaak niet toereikend. Zo biedt Microsoft 30 dagen back-up functionaliteit in de applicaties van Office 365, maar in de meeste branches, zoals zorg, lokale overheid, woningcorporaties en industrie volstaat deze termijn niet. Door wet- en regelgeving moeten gegevens langer worden bewaard. Om te voldoen aan deze eisen en er zeker te zijn van een goede beveiliging van je data zijn dus aanvullende maatregelen nodig.

Bescherming tegen beveiligingsrisico's

De perceptie is dat data in de cloud per definitie veilig staat, maar per ongeluk verwijderde bestanden of e-mails worden na dertig dagen permanent verwijderd. Het komt regelmatig voor dat een gebruiker per ongeluk data verwijdert, maar er liggen nog meer gevaren op de loer. Zoals wanneer een bedrijf slachtoffer wordt van een cyberaanval als ransomware. Dat soort aanvallen kunnen ook in de cloud voorkomen en kan een bedrijf forse schade opleveren. In dat geval zijn back-ups een belangrijk element in het herstelproces van de systemen van je organisatie.

Voordelen Office 365 back-up

Verwijderde bestanden terugzetten

Verwijderde bestanden terugzetten

De prullenbakken en versiegeschiedenis in
Office 365 bieden slechts beperkte beveiliging tegen
dataverlies. Een eenvoudige herstelactie kan een
groot probleem worden zodra Office 365 de data voorgoed heeft verwijderd. Met Office 365 back-up blijven deze bestanden bewaard en zijn eenvoudig terug te zetten.

Gegevens altijd veilig en beschikbaar

Gegevens altijd veilig en beschikbaar

Bewaar automatisch al je bestanden en e-mails langer en veiliger dan de standaard retentietijd van Office 365. Bij incidenten en calamiteiten kun je tot op itemniveau terug om bestanden te herstellen. Deze belangrijke en gevoelige data is altijd beschikbaar in ons datacenter in Amsterdam.

Voldoen aan compliancy-eisen

Voldoen aan compliancy-eisen

Met Office 365 Backup is het mogelijk om data tot zeven jaar te bewaren en daarmee aan compliancy-wetgeving te voldoen. De maximale bewaartermijn van zeven jaar wordt binnenkort zelfs uitgebreid naar 25 jaar. Deze termijn is met name voor gebruikers in de zorg belangrijk om te voldoen aan compliancy-eisen.

Bescherming tegen interne beveiligingsrisico's

Bescherming tegen interne beveiligingsrisico's

Het komt regelmatig voor dat het verlies van data een interne oorzaak heeft. Bijvoorbeeld medewerkers die bewust of onbewust bestanden verwijderen. Zulke menselijke fouten of kwade bedoelingen vormen een bedreiging als er geen aanvullende beveiligingsmaatregelen zijn genomen, zoals het maken van een back-up.

Bescherming tegen externe beveiligingsrisico's

Bescherming tegen externe beveiligingsrisico's

Externe risico’s zoals malware en virussen kunnen ernstige schade aan je organisatie tot gevolg hebben. De functies van Exchange Online voor back-up en herstel zijn onvoldoende om ernstige aanvallen op te vangen. Een back-up van je Office 365 omgeving biedt in zo’n geval zekerheid.

Volledig ontzorgd

Volledig ontzorgd

Office 365 backup is een managed dienst waarbij we het volledige beheer uit handen nemen. Van het installeren en configureren van de Office 365 back-up tot aan het terugplaatsen van e-mails of documenten. Via een portal heb je zelf ook inzicht en kun je real time zien of bepaalde bestanden in de back-up aanwezig zijn.

Meer weten over Office 365 back-up?
Informatie aanvragen